21 Eylül 2024 Cumartesi

Emperyalistlere inat Rojava'lı kadınlar IŞİD'i yendi

Kuzey ve Doğu Suriye'de ikincisi gerçekleştirilen Ortadoğu Gençlik Konferansı Ortadoğu'a katılan Şilan Altürk sömürgeci devletlerin bölgede genç kadınlar başta olmak üzere kadınları yok saymasına Rojava kadın devriminin IŞİD'i yenerek cevap verdiğini söyledi.
Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê Kantonu'nda düzenlenen 2. Ortadoğu Gençlik Konferansı birçok ulustan ve ülkeden yaklaşık 280 delegenin katılımı ile Baqi Xido Kültür Merkezinde düzenleniyor. 
 
Ortadoğu'da bir çok ülkeden Kobanê'ye gelen gençler ilk gün yapılan oturumda gençlik örgütleri kendilerini tanıttı ve siyasi duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Delegeler, 2. Ortadoğu Gençlik Konferansı'nı ETHA'ya değerlendirdi.
 
HDP Gençlik Meclisi Üyesi Ferhat Dalkıran, konferansın IŞİD'in yenilgiye uğratıldığı Rojava devrimi topraklarında yapılıyor olmasının tarihi önemde olduğunu belirterek "Direniş topraklarına gelmek, burada Ortadoğu gençliğinin sorunlarını tartışmak ve sorunlara çözüm olmak önemli" dedi.
 
Ortadoğu'nun bir çok ülkesinden gençlerin konferansa katılım gösterdiğini kaydeden Dalkıran, "Bu konferansa bir çok ulustan ve halktan gençler katılıyor. Konferansta Kuzey ve Doğu Suriye başta olmak üzere ve Ortadoğu'da temelini gençliğin temelini oluşturduğu çözüm önerileri geliştimek bakımından önemli bir tartışma olacak. Ayrıca gençliğin birleşik mücadelesi bakımından önemli kararlar alınacak" diye konuştu.
 
Leyla Güven'in açlık grevi direnişini sahiplenen Dalkıran, konferansın bölge halklarını kapsayacak sonuçlar çıkartarak gençliğin Ortadoğu siyasetinde söz sahibi olmasının önü açılacak kararlar alacağını kaydetti.
 
KDP'NİN TUTUMU KABUL EDİLEMEZ
 
Rojava devrimi gençliğin mücadelesi anlamında ve Ortadoğu'da sömürgecilere karşı verilen mücadeleler bakımından kendini korumalıdır diyen Dalkıran, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın demokratik ulus modelinin Ortadoğu halklarının özgürlüğünün teminatı olduğunu söyledi.
 
Suriye Devrimci Gençlik Hareketi'nden Beşar Sami, KDP'nin konferans delegelerinin engellenmesi amacıyla sınırı kapatmasının ve geçişleri engellemesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak "Bu konferans bütün engellemelere rağmen bugün gerçekleştiriliyor" dedi.
 
GENÇ KADINLAR SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYACAK
 
Maxmur Devrimci Genç Kadın Hareketi Üyesi Şilan Altürk, konferansta Ortadoğu'da genç kadınların yaşadığı sorunların ve çözümlerin tartışılacağını belirteerk "Sömürgeci devletlerin bölgede genç kadınlar başta olmak üzere kadınları yok sayma politikasına karşı Rojava kadın devrimi en güzel cevabı Kobanê'den Deyr ez Zor'a kadar IŞİD çetelerini yenerek verdi" diye konuştu.
 
Minbic'ten katılan Türkmen genç kadın Hüda Emel, "Minbic'te yaşayan Türkmenler olarak kendimizi kendi coğrafyamızda temsil diyoruz. Kendi kararlarımızı kendimizi alıyoruz. Türkmen gençleri olarak bu konferansa katılmak ve sesimizi duyurmamız bizim için çok önemli. Türkmenler olarak bu konferans ile gençliğini halklar arasında farklılıkları gözetmek sizin birlikte karar alacağımız bir platforma dönüşecek" dedi.