5 Ekim 2024 Cumartesi

Emine Şenyaşar Adalet Nöbeti'ne serumla katıldı

Yaşadığı pek çok sağlık sorununa rağmen Urfa Adliyesi önünde 241 gündür adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar, bugünkü nöbet eylemine kolundaki serumla katıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, 241'inci adalet nöbetine kolundaki serumla katıldı.

Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelmek isterken tansiyonu düşen Emine Şenyaşar, eşi ve çocuklarının gözleri önünde katledildiği Suruç Devlet Hastanesi'ne gidemediğinden ilçede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Doktorların "2 gün dinlenmen gerek" uyarısına rağmen adalet eylemine ara vermeyeceğini belirten Emine Şenyaşar, serum takılı bir şekilde Urfa Adliyesi önündeki nöbet alanına geldi.

'BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI'
Annesinin yaşadığı sağlık sorunlarına işaret eden Ferit Şenyaşar, "Bu insanlık dramı, artık annenin kaldırımda oturacak hali kalmadı. Annem her gün gözlerimin önünde eriyor. Buna biri dur desin" çağrısında bulundu.

Şenyaşar ayrıca bugün saat 13.00'da aile avukatları ve Urfa Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile adalet arayışının geldiği aşama ve eylemin gidişatına ilişkin basın açıklaması yapacakları bilgisini verdi.