20 Eylül 2024 Cuma

EMEP: Sorunların kaynağı olan iktidar, yarattığı sorunları çözemez

24 Haziran'da yapılan seçimleri değerlendiren Emek Partisi, "Bugün halkın yaşadığı temel sorunların kaynağı olan iktidar partileri, yarattıkları sorunları çözemez" dedi.
Emek Partisi, 24 Haziran'da yapılan seçimi değerlendiren açıklama yaptı. Açıklamada, baskın bir kararla yapılan 24 Haziran seçimlerinin OHAL koşullarında, eşitsizliklerle, iktidarın medya tekeliyle, baskı ve kutuplaştırma siyasetiyle gerçekleştiğini ifade edildi.
 
Bu bakımdan Tayyip Erdoğan'ın, seçime katılım oranının yüksekliğine işaret ederek yaptığı, "demokrasi şöleni" tanımlamasının gerçeği yansıtmadığını vurgulanan açıklamada, "Adil, özgür koşullarda, eşit propaganda olanaklarıyla sürmüş bir seçimden bahsedilemeyeceği gibi, 'Cumhur İttifakı'nın tüm iktidar olanaklarını pervasızca kullandığı, diğerlerine baskıların fiziki saldırıya dönüştüğü, her şeyden önemlisi 5 kişinin yaşamına mal olarak kan bulaşan bir seçimin meşruiyeti tartışma konusu olmaya devam edecektir" denildi.
 
Sandık sonuçlarının Erdoğan'ın başkanlığına ve yeni rejime geçişe onay olarak sunulsa da halkın önemli bir kesiminin "tek adam yönetimi"ne razı gelmediğini gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bugün halkın yaşadığı temel sorunların kaynağı olan iktidar partileri, yarattıkları sorunları çözemez. İşsizlik, yoksulluk, baskı ve şiddet politikaları ile savaş kışkırtıcılığının mimarı AKP ve müttefikleridir ve bu partilerin yöneteceği sistemde bu uygulamalar katlanarak artacak, yakıcı sonuçları tüm halkın yaşamını etkileyecektir" diye belirtildi.
 
Rejimi tekellerin ihtiyaçları ve çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandıranlarla, halkın egemenliği için demokrasi, hak ve özgürlükler mücadelesi verenler, barış ve eşitlik isteyenler arasındaki mücadele seçimle sona erdiğini söyleyen Emek Partisi, "Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda gerçekleştirilecek, işçi sınıfı ve emekçilerin, tüm toplumsal kesimlerin çıkarlarını, çalışma ve yaşam koşullarını doğrudan etkileyecek, demokratik kazanımları, hak ve özgürlükleri hedef alacak saldırı politikalarına karşı, tek adam yönetimine karşı mücadelemiz sürecektir" dedi.