21 Eylül 2024 Cumartesi

Emeklilerden çağrı: Birlikte direnelim

Denizli'de açıklama yapan emekliler, yoksulluğa, sefalete, açlığa birlikte direnmeye çağırdı.

DİSK/Emekli-Sen Denizli Şubesi; yoksulluğa, sefalete, açlığa karşı birlikte direnmek için mücadele edeceklerini kaydetti, dayanışma çağrısı yaptı. Basın açıklamasını Mehmet Ali Güngören, ülkede yaşanan haksızlıklara dikkat çekti.

Güngören, "Önümüzdeki günler yerellerde emek hareketinin, emek platformlarının örgütlü gücünü açığa çıkarmak zorundayız. Sendikalarımızın adı farklı olabilir, sermaye sınıfına karşı tek yumruk tek merkez olabiliriz. Tek adam rejiminin ekonomik-politik-toplumsal saldırılarına karşı barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük mücadelesini ortaklaştırmalıyız. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. Evler, kahveler, fabrikalar, devlet daireleri, sokaklar, meydanlar, halkın örgütlenme ve mücadele alanlarıdır. Denizli yerelinde bu bilinç ve azimle hareket edeceğiz" dedi.

Güngören son olarak yoksulluğa, sefalete, açlığa birlikte direnme çağrısı yaptı.

Eylem, "Sermayeye değil emekçiye bütçe", "Direne direne kazanacağız", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Her yer Akbelen her yer direniş", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları ve alkışla sona erdi.