23 Eylül 2024 Pazartesi

Emekliler Sendikası HDP'yi ziyaret etti

Tüm Emekliler Sendikası yönetim kurulu, HDP'yi ziyaret ederek, emeklilerin sorunlarının görünür kılınması ve taleplerinin karşılanması için destek talebinde bulundu.

Tüm Emekliler Sendikası Başkanı İshak Kocabıyık ile sendika yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcıları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile PM üyesi Doğan Erbaş'le görüşen sendika yöneticileri, emeklilerin sorunlarının görünür kılınması ve taleplerinin karşılanması için destek talebinde bulundu.

Sendika heyeti, sendikaları hakkında dava açıldığını hatırlatarak emeklilerin sendika kurabilmesi için yasal düzenlemeler yapılması için HDP'nin daha fazla girişimde bulunmasını istedi. Emeklilerin ekonomik sıkıntılarını anlatan heyet, bütçe sürecinde emeklilerin taleplerinin karşılanması için de siyasi partilerin çabalarını yoğunlaştırması gerektiğini söyledi.

HDP heyeti ise emeklilerin taleplerini önemsediklerini, "Saraya, savaşa, yandaşa değil halka bütçe" programı çerçevesinde emekliler de dahil olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin taleplerini ön plana çıkararak, haklarını savunduklarını kaydetti.