20 Eylül 2024 Cuma

Emekliler insanca yaşanacak maaş istedi

Emekli-Sen, Tüm Emekliler Sendikası ve Emekliler Dayanışma Sendikası Ankara'da miting düzenledi, "İnsanca yaşama yetecek ücret" talebini dile getirdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli-Sen, Tüm Emekliler Sendikası ve Emekliler Dayanışma Sendikası, Ankara Anıtpark'ta "Büyük Emekli Mitingi" düzenledi.

Maaşlarının düşük olması nedeniyle iktidara tepki gösteren emekliler, sık sık "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganını attı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, emeklilerin hak ettikleri aylığı alamadıklarını söyledi. Çerkezoğlu, yaşanan her türlü adaletsizliği ortadan kaldırmak için mücadele ettiklerini belirterek, "Emeklikte insanca yaşam haktır. Yıllarca EYT mağduriyetine karşı mücadele verdik. Bir yasa çıkardılar ama eksik bir yasa çıkardılar. AKP'nin 2008'de 5510 sayılı yasayla ortaya çıkan bütün adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için mücadele ediyoruz. 696 sayılı KHK ile zorunlu olarak emekli edilen ve zorunlu emeklilik mağduru olan arkadaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz" dedi.

"Emekli olduktan sonra da insanca yaşayacağımız bir ücrete kavuşmak için mücadele ediyoruz" diyen Çerkezoğlu, Türkiye'de 7 bin 500 lira emekli aylığıyla yaşamak zorunda kalan 10 milyon emekli olduğu bilgisini verdi. Çerkezoğlu, "Biz biliyoruz ki bugün bu meydanda olan olmayan bütün yoldaşlarımızla birlikte dayanışma içinde ama mutlaka birlik içinde bu mücadeleyi kazanacağız. Bizlerin mücadelesi, emeklilerin mücadelesi aynı zamanda çocuklarımızın, gençlerin mücadelesidir. Memleket mücadelesidir" diye ekledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer'in katıldığı ve konuşma yaptığı miting, halaylar ve sloganlarla son buldu.

Sendika yöneticilerinin konuşma yaptığı mitingde, emekli maaşlarının yükseltilmesi talebi dile getirildi. Mitingde, "Sefalet ücreti değil, insanca yaşanacak maaş istiyoruz", "Susma haykır, yoksulluğa hayır" yazılı dövizler taşındı.