20 Eylül 2024 Cuma

Emekçiler 1 Mayıs'ta Bakırköy'de bir araya gelecek

İstanbul 1 Mayıs Tertip Komitesi, Kadıköy'de yaptığı basın açıklamasında "1 Mayıs günü saat 12:00' da Bakırköy pazarı alanında buluşuyoruz. Emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkmak için haydi 1 Mayıs'a" dedi.
Sendikalar, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, İstanbul'daki kutlamaların Bakırköy pazarı alanında yapılacağını duyurdu. Konuyla ilgili Süreyya Operası önünde yapılan açıklamada "Memleketimize ve geleceğimize sahip çıkmak için haydi 1 Mayıs'a" denildi.
 
Tertip Komitesi adına konuşan DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı şunları kaydetti: 
 
"Halkın yüzde 99'una ekonomik krizin bedelini ödetip bir avuç patronu besleyenlere karşı 1 Mayıs'a.
 
"2 milyonun üzerinde yeni işsiz yaratan ekonomik krizin sorumlusu iktidardan hesap sormak için 1 Mayıs'a.
 
"İşsizlik sigortası fonundaki paraları yedi buçuk milyon işsiz için değil patronları ve bankaları kurtarmak için kullanan adaletsiz düzene karşı 1 Mayıs'a.
 
"Kıdem tazminatı hakkımıza fon adı altında göz koyanlara, işten çıkarmaları kolaylaştırmaya çalışanlara dur demek için 1 Mayıs'a. 
 
"Bireysel emeklilik sistemini zorunlu hale getirip ücretlerimizden kesinti yapmak  isteyenlere "çek elini cebimden" demek için 1 Mayıs'a.
 
"İşçiden emekçiden kesip bankalara kaynak aktarmaya çalışanları durdurmak için 1 Mayıs'a.
 
"Biz işçiler, emekçiler, emekliler zamlarla yoksullaşırken enflasyon ücretlerimi eritirken vergi yükünü bizlerin sırtına yıkanlara karşı 1 Mayıs'a.
 
"'Bedenimiz, kimliğimiz, emeğimiz bizimdir' diyen kadınlar tacize, tecavüze ve kadın cinayetlerine karşı 1 Mayıs'a.
 
"Kanun Hükmünde Kararname'lerle haksız, hukuksuz biçimde milyonları işinden edenlere karşı, çalışma hakkı için 1 Mayıs'a.
 
"Kendileri çift dikiş kıyak emeklilik keyfi sürerken emeklilikte yaşa takılanlara 'türedi' diyenlere, bu hakkı teslim etmek bir yana emekliliği daha da zorlaştırma planı yapanlara karşı 1 Mayıs'a.
 
"Doğayı yok ederek, tarımı bitirerek kentleri yağmalayarak, işçileri öldürerek sermayeyi büyüten bu barbarlık düzenine karşı 1 Mayıs'a.
 
"Hapishaneleri muhaliflerle, akademisyenlerle, gazetecilerle, siyasetçilerle dolduranlara karşı yasal hakları dahi uygulanmayan bir rejime karşı hak, hukuk, adalet için 1 Mayıs'a.
 
"Gençlerin ve çocukların umutlu olduğu dillerin ve inançların eşit olduğu kimsenin cinsiyeti, cinsel yönelimi, kimliği, inancı sebebiyle ikinci sınıf yurttaş olmadığı bir memleket için 1 Mayıs'a.
 
"Barış, kardeşlik ve eşit yurttaşlık için 1 Mayıs'a.
 
"1 Mayıs günü saat 12:00' da Bakırköy pazarı alanında buluşuyoruz. Emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkmak için haydi 1 Mayıs'a."