20 Eylül 2024 Cuma

El-Şifa Hastanesi İsrail ordusu tarafından kuşatıldı

Gazze Şeridi'nde yer alan El-Şifa Hastanesi'nde çalışan doktorlar, hastanenin bombardıman altında olduğunu ve elektrik kesintisi nedeniyle yoğun bakımdaki hastaların ve küvezdeki bebeklerin yaşamını kaybetmeye başladığını duyurdu.

Siyonist İsrail devletinin Gazze Şeridi'ne dönük yoğun bombardıman ve katliam saldırıları sürüyor. Gazze Şeridi'nde haftalardır süren ambargo sonucu gıda, ilaç, yakıt tükenme noktasına geldi, elektrik ve temiz suya erişim sağlanamıyor.

Gazze Şeridi'nde günlerdir çevresi bombalanan ve İsrailli yetkililer tarafından "Hamas üssü" olarak hedef gösterilen El-Şifa Hastanesi'ndeki doktorlar, El Cezire'ye konuşarak elektriklerin kesilmesi ve yakıtın tükenmesiyle jeneratörlerin de çalışmaması sonucu küvezdeki bebeklerin ve yaşam destek ünitesine bağlı hastaların yaşamını kaybetmeye başladığını aktardı.

Hastane kompleksinin de sürekli olarak bombardıman altında olduğunu belirten doktorlar, hastane çevresinde hareket eden her insanın hedef alındığını belirtti. Hastane çevresinde çatışmaların yaşandığını aktaran doktorlar, hastane çevresinde çalışmalarını sürdüren doktorların da İsrailli askerler tarafından hedef alınarak katledildiğini belirtti.

Hastanenin dünyayla bağlantısının kesilmek istendiğini ifade eden doktorlar, İsrailli askerlerin hastane çevresini ablukaya aldığını, hastaneye giden çok sayıda yolun bombardımanlar sonucu yok edildiğini kaydetti.

El-Şifa Hastanesi'nde bulunan Gazze Sağlık Bakanı Monir al-Bashr, cenazelerini de hastane çevresinde elle kazdıkları toplu mezarlara gömmek zorunda kaldıklarını aktardı. Al-Bashr, hiçbir ekipmanları bulunmadığını ve çok sayıda cenazenin günlerdir sokakta beklediğini ifade ederek, cenazelerini gömemeleri halinde salgın hastalıkların baş göstereceğini vurguladı.