20 Eylül 2024 Cuma

El Mayadeen Medya Ağı: Yayınlarımıza devam edeceğiz

İşgalci İsrail devleti,nin Filistin halkının direnişini destekleyen haber ajansı El Mayadeen Medya Ağı'nı kapatması kararına tepkiler sürüyor. El Mayadeen Medya Ağı Başkanı Ghassan ben Jeddou, "Yasağa rağmen, yayınlarımız hedef kitlesine ulaşacak" diyerek kararı tanımayacaklarını açıkladı.

Filistinli direnişçi örgütlerin 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' hamlesi sonrasında işgalci İsrail ordusunun Filistin halkına yönelik saldırılarında 4710 bini çocuk olmak üzere toplam 11 bini aşkın Filistinli katledildi. İsrail ordusunun hedefleri arasında çok sayıda medya kuruluşu da bulunuyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün açıkladığı rakamlarına göre, saldırıların ilk ayında Gazze'de 36 gazeteci İsrail askerleri tarafından katledildi. En son Wafa ajansında çalışan gazetecisi Mohammad Abu Hassir, yaşadığı eve yönelik siyonist İsrail'in hava saldırısında ailesinden 11 kişiyle birlikte hayatını kaybetti.

Ekim ayında İsrail devleti, "acil durum düzenlemeleri" kapsamında güvenlik gerekçeleri ile haber ajanslarını kapatılmasına yönelik yasal düzenleme yaptı. İsrail Güvenlik Kabinesi bu düzenleme kapsamında, El Mayadeen Medya Ağı'nı Filistin'de yasakladı.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI: YAYINLARIMIZ DEVAM EDECEK
Merkezi Lübnan'da bulunan ve Ortadoğu'nun birçok ülkesinde kurumsal çalışma yürüten El Mayadeen Medya Ağı Yönetim Kurulu Başkanı Ghassan Ben Jeddou, Lübnan El-Nur Radyosu'na yaptığı açıklamada, El Mayadeen'ın yasaklanmasının "askeri bir karar" olduğunu söyledi.

Jeddou, siyonist İsrail'in Güvenlik Bakanı Yoav Gallant'ın, El Mayadeen'i "İsrail'in güvenliği için ağır bir tehdit olarak" gördüğüne ilişkin açıklamasını hatırlattı. Jeddou şöyle söyledi: "İsrail, 1948'de işgal edilen bölgedeki tüm Filistinli Arap sözcüleri ve analistlerini bilgilendirdi ve onların El Mayadeen ile herhangi bir ilişki kurmalarını resmi olarak yasakladı."

Bir analistin televizyonda canlı yayına çıkmadan iki dakika önce İsrailli yetkililerden gelen tehdit mesajını kendilerine gösterdiğini aktaran Jeddou, yasaklama kararının ardından El Mayadeen ağına bağlı çalışan gazetecilerin Batı Şeria'da çalışmalarının engellendiğini söyledi.

Yasak kararını tanımayacaklarını açıklayan Jeddou, "İsrail'in El Mayadeen yasağına rağmen, yayınlarımız hedef kitlesine ulaşacak. Biz kendimizi buna hazırladık, yakında teknik bir tedbiri de açıklayacağız" diye konuştu.