20 Eylül 2024 Cuma

El Cezire kameramanı Samer Abudaka katledildi

İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği drone saldırısında yaralanan ve 5 saat boyunca kanaması devam eden el Cezire kameramanı Samer Abudaka, İsrail ordusunun yardıma gelen ambulanslara ateş açıp geçişlerini engellemesiyle katledildi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye dönük işgal saldırılarını sürdüren siyonist İsrail devleti, bölgedeki gazetecileri de sistematik olarak hedef alıp katletmeyi sürdürüyor.

Son olarak İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Farhana okuluna gerçekleştirdiği drone saldırısında el Cezire kameramanı Samer Abudaka katledildi.

Drone saldırısında yaralanan Samer Abudaka'nın kanaması 5 saat boyunca sürdü. İsrail askerleri, ambulans ve sağlık ekiplerinin bölgeye geçişini bilinçli bir şekilde engelleyerek, Abudaka'yı katletti.

Abudaka'nın katledilmesiyle Gazze'de İsrail ordusu tarafından katledilen basın emekçilerinin sayısı 90'ı aştı.

İsrail'in daha önce gerçekleştirdiği bir saldırıda ailesinin tüm üyelerini kaybeden El Cezire muhabiri Wael Dahdouh da düzenlenen saldırıda şarapnel parçalarıyla yaralandı. Dahdouh, saldırıda yaralananlar için gönderilmeye çalışılan ambulanslara ateş açıldığını aktardı.

Abudaka'nın cenazesi, Han Yunus'ta toprağa verildi. Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde konuşan Wael Dahdouh, Gazze'deki gazetecilerin dünyaya "insani ve asil bir mesaj" taşıdığını ve İsrail'in tüm saldırılarına rağmen çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

EL CEZİRE: ULUSLARARASI KAMUOYU DERHAL HAREKETE GEÇMELİ
Cinayete ilişkin açıklama yapan El Cezire, Abudaka'nın öldürülmesini en güçlü şekilde kınadıklarını söyledi. "İsrail'i, El Cezire muhabirleri ve ailelerini sistematik olarak hedef alıp katletmekten sorumlu tutuyoruz" denilen açıklamada, Abudaka'nın ailesine başsağlığı dilendi.

El Cezire, uluslararası kamuoyunu, basın özgürlüğü kuruluşlarını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni İsrail devleti ve ordusunu insanlığa karşı işlediği suçlardan sorumlu tutmak üzere derhal harekete geçmeye çağırdı.