4 Ekim 2024 Cuma

EHB: Adalet Bakanlığı'na 'Gökhan Güneş nerede' diye soralım

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, 20 Ocak günü öğlen saatlerinde kaçırılan müvekkilleri Gökhan Güneş için Adalet Bakanlığı'nı telefonla arama, faks çekme, sosyal medyadan bakanlığı etiketleyerek paylaşım yapma çağrısında bulundu.

Gökhan Güneş'in, kaçırılmasının üzerinden 45 saat geçti. Devlet Gökhan'ı bulmak için hiçbir şey yapmazken, ailesinin girişimleri engellenmeye, aile üzerinde polis baskısı uygulanmaya çalışılıyor.

İkitelli'de oturan ailenin kapısının önündeki elektrik direğine kamera yerleştirilirken, dün gece boyunca sivil polisler evin önünde bekledi. Aile, kendi imkanlarıyla ulaştığı Gökhan Güneş'in kaçırıldığı anı gösteren kamera kayıtlarını İkitelli Karakolu'na götürmesine rağmen görüntüler izlenmedi.

Adalet ve İçişleri Bakanlığı ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), müvekkilleri Gökhan Güneş'in kaçırıldığına dair kamera kaydığına kendi imkanlarıyla ulaşmalarına bir şey yapmayan Adalet Bakanlığını harekete geçirmek için çağrıda bulundu.

EHB sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Yaşadığımız coğrafya kayıplar ve kaybedilmeye karşı mücadeleler coğrafyası... 
Herkesi @adalet_bakanlik etiketiyle #GökhanGüneşNerede diye sormaya ve Adalet Bakanlığı'nı telefon ve faksla arayarak bu suçu işleyenleri açığa çıkarmaya çağırıyoruz" dedi.