21 Eylül 2024 Cumartesi

Eğitim Sen: Yargı Reformu Paketi iktidarın baskı aygıtı haline geldi

Üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç, Yargı Reformu Paketi'nin iktidarın baskılarını süreklileştirdiği aygıt haline getirildiğini söyledi.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, Eğitim Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Hatice Efe ve insan hakları savunucularının gözaltına alınmasına ilişkin Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yaptı. 

"Sendikal faaliyetler haktır, engellenemez" pankartının açıldığı eylemde "Susmayacağız, korkmayacağız, itaat etmeyeceğiz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Abbas Şahin, OHAL'in kaldırılmasına rağmen uygulamalarının devam ettiğini söyledi. OHAL'in 15 Temmuz darbe girişimine karşı ilan edildiğini ancak pratikte muhalifleri hedef aldığını ifade eden Şahin, "Öyle bir hale geldik ki artık hukuk ve ülkenin kurumları muhalif kesimleri susturmaya yönelik çaba içerisindedir. Bir ülkede hukuk, demokrasi ve insan hakları olmadığı zaman ne ekonomik anlamda bir gelişme ne siyasal anlamda bir normalleşme ne de demokratik anlamda bir uygulama söz konusu olabiliyor" dedi.

Eğitim Sen 2 No'lu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç da ifade ve örgütlenme özgürlüğünün Anayasal güvence altında olduğunu hatırlatarak, üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasının emniyetin keyfi uygulamaları sonucu olduğunu ve insan hakları ihlali olduğunu ifade etti.

Yargı Reformu Paketi'yle hukuksuzlukların ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini ancak iktidarın bunu baskılarını süreklileştirme aygıtı haline getirdiğini dile getiren Koç, "Bizler KESK olarak buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; günü birlik uygulanan ve iktidarın ömrünü uzatan uygulamalar topluma kaostan, krizden, kutuplaşmadan başka bir şey getirmez. Bu keyfi uygulamalardan vazgeçin. Bu hukuksuzluğu uygulayanlar, er ya da geç hesap verecektir. Tekrar vurguluyoruz ki; emek ve demokrasi alanında mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Kazanan demokrasi ve insan hakları mücadelesi olacaktır" diye konuştu.