22 Eylül 2024 Pazar

Eğitim-Sen tutuklamaları kınadı

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin, kadın sekreterleri Derya Yulcu ile üyeleri Saim Atılgan'ın tutuklanmasını kınadı, "Mücadelemizden rahatsızlık duyuyorlar" dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Feray Aytekin, Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ile üyeleri Saim Atılgan'ın tutuklanmasına ilişkin, genel merkez binalarında basın toplantısı düzenledi. Tutuklamaların hukuksuzluk olduğunu belirten Atılgan, Yulcu ve Atılgan'ın serbest bırakılmasını istedi.

'İKTİDAR RAHATSIZLIK DUYUYORLAR'
Aytekin, tarihsel ve toplumsal sorumlulukları gereği olarak kamu emekçilerinin, eğitim ve bilim emekçilerinin hakları için mücadele ettiklerini dile getirerek, "Yaşadığımız topraklara, derelerimize, ağaçlarımıza; doğaya sahip çıkanlar, yaşamı savunanlarız. Yaşama dair en güzel, en gerçek olan her şeyin mücadelenin, dayanışmanın arkadaşlarımıza 'suç' olarak ithaf edildiği bir gerçekliği yaşadık" dedi. Aytekin, kendi üyelerine dönük tutuklamaların siyasi iktidarın kendi mücadelelerine duydukları rahatsızlıktan kaynaklandığına dikkati çekti.

'TESLİM OLMADIK OLMAYACAĞIZ'
Aytekin, Yulcu ve Atılgan'ın derhal serbest bırakılmasını yineleyerek, şunları söyledi: "Bizler çok iyi biliyoruz ki; bu haksızca, hukuksuzca ceza uygulamaları siyasi iktidarın; Konfederasyonumuz KESK'in ve Eğitim Sen'in mücadelesinden duyduğu rahatsızlığın sonucudur. Tarihimiz boyunca iktidarların hukuksuzluklarına, baskı politikalarına boyun eğmeyen bir geleneğin mirasını, kamu emekçileri, eğitim ve bilim emekçileri mücadelemizi onurla sürdürüyoruz. Dün olduğu gibi bugün de baskılara, ihraçlara, sürgünlere, tutuklamalara teslim olmadık, olmayacağız. Eşit, özgür, demokratik bir ülke mücadelemize inatla, umutla devam ediyoruz."