22 Eylül 2024 Pazar

Eğitim-Sen: Mesleğimiz ve haklarımız için yarın Anıtpark'tayız

Eğitim-Sen, tüm eğitim emekçilerini yarın Ankara Anıtpark'ta düzenleyecekleri mitinge davet ederek, iktidar ve MEB'in kendilerini yok sayan politikalarına karşı birleşerek mücadeleyi büyütmenin önemini vurguladı.

Eğitim-Sen, yarın saat 12.00'da Ankara Anıtpark'ta miting gerçekleştirecek. Mitinge katılım çağrısında bulunmak için sendika genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul konuştu.

Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin hiçbir sorununa çözüm üretmediği gibi "Eşit işe eşit ücret" ilkesini ortadan kaldıran Öğretmenlik Meslek Kanunu'na (ÖMK) karşı yoğun bir mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Kurul, siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim emekçilerini yok saymaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ÖMK'yi eleştiren eğitim emekçileri ve sendikaları "trollükle" suçladığını ve küçümsediğini hatırlatan Kurul, "Öğretmenlerin büyük çoğunluğu tarafından eleştirilen ÖMK ve kariyer basamakları sınavı hakkında tartışmalar devam ederken, iktidarın çeşitli düzeylerde temsilcileri tarafından öğretmenlere yönelik olarak kullanılan suçlayıcı, hatta aşağılayıcı ifadeler, iktidarın eğitime, öğretmenlik mesleğine ve öğretmenlere yönelik çarpık bakışını ortaya koymaktadır. Sayın bakana tavsiyemiz, öğretmenleri ve sendikalarını suçlamak yerine, eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmek için çalışmalıdır" dedi.

Eğitim-Sen olarak ilk andan itibaren ÖMK'ye ilişkin görüş, eleştiri ve önerilerini defalarca paylaştıklarını söyleyen Kurul, bir meslek kanununda olması gereken asgari koşulları bile taşımayan bu düzenlemenin geri çekilmesi için ülke çapında mücadele yürüttüklerini dile getirdi.

"Bizler, öğretmenlerin 'hükümet memuru' haline getirilmesini, öğretmen ve yönetici atamalarının siyasi torpillerin gölgesinde yapılmasına değil; nitelikli eğitimin nitelikli öğretmenle mümkün olabileceğine inanıyoruz" diyen Kurul, ÖMK'nin geri çekilmesini, öğretmen maaşlarının yoksulluk sınırı üzerine çekilmesini, mesleki itibar, çalışma koşullarının iyileştirilmesini, ücretli, sözleşmeli çalışma statülerinin kaldırılıp, kadrolu güvenceli çalışmanın esas alınmasını istedi.

Sendikalı sendikasız tüm eğitim emekçilerine birleşerek mücadele etmeleri çağrısında bulunan Kurul, "Birleşik mücadelenin örgütlenmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız" dedi, mesleklerine, haklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için tüm eğitim emekçileri ve sendikaları 15 Ekim saat 12.00'da Ankara Anıtpark'ta düzenleyecekleri mitinge davet etti.