22 Eylül 2024 Pazar

Eğitim-Sen: Hiçbir saldırı mücadelemizde geri adım attıramaz

Eğitim-Sen Ankara ve Adana şubeleri ile KESK Amed Şubeler Platformu, gözaltına alınan Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve iki üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim-Sen Ankara ve Adana Şubeleri, 15 Ağustos'ta Antalya'da gözaltına alınan Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ile diğer üyeleri Saim Atılgan ve Selman Karasu'ya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

ANKARA
Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Kadın sekreteri Canan Çalağan, gözaltına alınan eğitim emekçilerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

AKP iktidarı dönemi emekçilerin sık sık antidemokratik uygulamalarla gözaltına alındığını belirten Çalağan, "İktidar KHK'lerle işten atıp susturamadığı arkadaşlarımızı gözaltıyla susturabileceğini düşünmekte ve gözaltılarına her gün yenisini eklemektedir" dedi.

Bilimsel çalışma yürüten Eğitim-Sen'in iktidar tarafından hedef haline geldiğini söyleyen Çalağan, "KESK olarak demokratik, bilimsel, anadilde eğitim mücadelemizden geri adım atmayacağımızı bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. Kazanımlarımıza yönelik saldırıların arttığı bu günlerde mücadele yürüten kadınları ve kadın kurumlarını hedef alarak kadın mücadelesini durduracağını düşünen bu zihniyet bizlerin hak gaspları karşısında durmayacağını, gözaltı ve tutuklamaların bizlere geri adım attıramayacağını bilmelidir" diye belirtti.

Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu'nun gözaltına alınmasını kadın mücadelesine yönelik bir saldırı olduğunu ifade eden Çalağan, "AKP hükümeti 2011 yılında ilk imzacısı olduğunu söyleyerek övündüğü İstanbul Sözleşmesini bugün tartışmaya açarak kadın düşmanı politikalarında ısrarını bir kez daha göstermektedir. KESK yıllardır emek mücadelesi ile kadın mücadelesini bir arada yürüten bir konfederasyon olarak her dönem sistemin hedefi haline gelmiştir. Biz KESK'li kadınlar mücadelenin bir bütün olduğunu emeğimize, kimliğimize sahip çıktığımızı bir kez daha belirtiyoruz. Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz bizimdir. Hiçbir saldırı mücadelemizde geri adım attıramaz. Merkez kadın sekreterimiz ve üyelerimiz şahsında sendikamıza ve mücadelemize yönelik saldırılara asla boyun eğmeyeceğimiz bir kez daha ifade ediyor, arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

ADANA
Eğitim-Sen Adana Şubesi binasında açıklama yapan KESK Şubeler Platrformu üyeleri, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Platform adına konuşan Seher Kılıç, "KESK ve KESK'li kadınlar baskılara, gözaltılara boyun eğmeyecek" dedi. Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı sendika üyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen bu tür anti demokratik uygulamaların demokrasiye, barışa ve insan haklarına yapılan bir saldırı olduğunu niteleyen Kılıç, "KESK'li kadınlar olarak mücadelenin içinde ve en önünde yer almamız doğal alarak da saldırının hedefi haline gelmemize neden olmaktadır. Sendikalarımıza, üyelerimize ve yöneticilerimize yönelik saldırılara rağmen emek, demokrasi, sendikal hak ve özgürlüklerle ilgili mücadelemizden geri durmayacağız" diyerek gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

DİYARBAKIR
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Eğitim-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube'de basın toplantısı düzenledi. 

Şube Sekreteri Ezgi Çelik, saldırılar karşısında mücadeleyi daha da yükselteceklerini belirterek, demokratik, bilimsel, anadilde eğitim mücadelesinden geri adım atmayacaklarını vurguladı. 

Yıllardır emek mücadelesi ile kadın mücadelesini bir arada yürüten bir konfederasyon olarak, her dönem bu baskılara maruz kaldıklarını hatırlatan Çelik, her defasında saldırıları boşa çıkardıklarını söyledi. 

Çelik, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi, "Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz" dedi.