21 Eylül 2024 Cumartesi

Eğitim-Sen: Eğitime ara verilsin, okullar dezenfekte edilsin

Eğitim-Sen, koronavirüs nedeniyle okulların derhal tatil edilmesini istedi, aksi durumda virüsün yayılma riskinin daha büyük olacağını belirtti. Eğitim-Sen, okullardaki dezenfekte çalışmalarının da daha hızlı yapılmasını istedi.

Eğitim-Sen, koronavirüs salgınına karşı tüm okulların acilen dezenfekte edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı yaptı. 

Virüsün kalabalık ortamdan çıktığını ve yayıldığı hatırlatılan açıklamada, 18 milyon öğrenci, 1 milyonu aşkın eğitim emekçisinin olduğu okullar ve eğitim kurumlarının olası bir salgından etkilenmemesi için gerekenleri yapılmasını, tüm eğitim kurumlarının en kısa sürede dezenfekte edilmesini istedi.

'EĞİTİM VE ÖĞRETİME DEVAM ETMEK SALGININ YAYILMA RİSKİNİ ARTTIRIR'
Okullarda temizlik konusunda ciddi sorunların olduğuna işaret eden Eğitim-Sen, "MEB'in bütün okullarda kapsamlı bir hijyen işlemi uygulanacağını ve elle temas edilen bütün alanların hafta sonları ve eğitim dışı zamanlarda dezenfekte edileceğini açıklaması yeterli değildir. Çok sayıda ülkenin nüfusundan fazla öğrenciye sahip olan Türkiye'de koronavirüs salgını gibi ciddi bir tehdit kapımızda iken, eğitim öğretime devam etmek salgının öğrenciler arasında yayılması riskini arttırma ihtimalini gündeme getirmektedir."

Okulların derhal tatil edilmesini isteyen Eğitim-Sen, "MEB, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak kapsamlı hijyen işlemlerini en kısa sürede tamamlamalı, hijyen ve dezenfekte işlemlerinin tamamlanmasının ardından salgının gelişme ve yayılma durumuna göre eğitim öğretime devam edilip edilmemesine karar verilmelidir" dedi. 

Eğitim-Sen, MEB ve Sağlık Bakanlığı'nın, TTB gibi meslek örgütleriyle koordineli şekilde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.