22 Eylül 2024 Pazar

Eğitim-Sen: Ceren Damar Şenel'in katledilmesini kınıyoruz

Eğitim-Sen, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Ceren Damar Şenel'in öğrencisinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı.
Eğitim-Sen, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Ceren Damar Şenel'in öğrencisinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Kamuoyuna yansıyan haberlerde, hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisinin kopya çekerken yakalandığı ve not tartışması nedeniyle Ceren Damar Şenel'i katlettiği belirtilmektedir. Hiçbir gerekçe böylesi vahim bir olayı meşrulaştıramayacağı gibi yaşanan bu sarsıcı olay bir gerçeği de gözler önüne sermektedir. Hukuk öğrenimi gören, son sınıf öğrencisi bir erkeğin, Hasan İsmail H.'nin hukuktan anladığı güçlünün yasası, erkek şiddeti olmuştur. Ayrıca vakıf üniversitelerinin ticari niteliği, akademisyen-öğrenci ilişkisini işçi-müşteri ilişkisine indirgemekte ve paranın gücü tüm hakların, özgürlüklerin ve üniversite mantığının üstünde tahakküm kurmaktadır" diye kaydedildi.
 
Akademik özgürlüklerin yok sayılması, üniversitelere, bilime ve akademisyenlere dönük tehditler, bireysel silahlanmanın, cezasızlığın teşvik edilmesinin şüphesiz ki güçlünün şiddetini ve zorbalığını cesaretlendirdeğinin altı çizilen açıklamada, "Okulda, derslikte, hastanede, kısacası yaşamın her alanında şiddet her geçen gün hükmünü artırmaktadır. İnsan, doğa ve toplum yararına bilimin, özgürlüklerin ve hoşgörünün merkezi olması gereken üniversitede, yaşanan böylesi bir vahşet kabul edilemez. Unutulmamalıdır ki üniversiteleri üniversite yapan yegâne öğe demokratik öğrenme iklimidir ve bu iklimin var olabilmesinin koşulu da ülkenin siyasi atmosferinden bağımsız değildir" diye belirttildi.
 
Eğitim-Sen, araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in ailesine, yakınlarına, bilim emekçilerine ve sevenlerine başsağlığı dilediğini ifade etti.