19 Eylül 2024 Perşembe

'Eğitim nöbeti' sona erdi: Yeni bir dönem bizi bekliyor

Meclis Parkında süren "eğitim nöbet"ini sonlandıran Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın "eğitim nöbeti" 52 gün sonra sona erdi. Mülkiyeliler Birliğinde düzenlenen açıklama basın metnini okuyan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası basın sekreteri Duygu Ergen sorunların çözümün hem iktidarın hem de muhalefetin gelecek kuşaklara bir borucu olduğunu kaydetti. 

Ergen, "Bu süreçte bakanlığın ve meclis eğitim komisyonunun attığı çeşitli adımlar oldu, belki ilk defa eğitim komisyonuna katılan tüm partiler birlikte taleplerimizin yakıcı ve acilen çözülmesi üzerinde bir ortak duyguya sahip oldular, konuyla ilgili tek gündemli bir toplantı yaptılar. Bu tüm memleket için, daha iyi bir geleceği inşa etmek için bir adımdır. Bu sürece emek veren herkese teşekkür ediyoruz. ÖMK görüşmelerinin durdurulmasını da bu anlamda olumlu buluyoruz. Kanunun eğitim sendikalarının talepleri üzerinden tekrar şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu görüşmelerin durdurulmasında başta sendikamızın başlattığı eğitim nöbeti olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin tepkilerinin etkili olduğu kanaatindeyiz. Bugün olumlu adımlara rağmen hala çözülmeyi bekleyen sorunlarımız var. Bunlardan en yakıcısı ise taban maaş talebimizdir. Yıllardır özel sektör öğretmenlerinin üstünde olan görünmezlik pelerinini kaldırdığımızı görüyoruz. Özel sektör öğretmenlerinin çığlığının toplum gündeminde bir yeri var artık. Duymayan kulak kalmadı, görmeyen göz kalmadı. Nöbetimizin bu anlamda amacına ulaştığını düşünüyor ve 52 gün önce başlattığımız eğitim nöbetini bitiriyoruz. Yeni dönemde sendikamız bu alanda yapılacak çalışmalarda sorumluluk almaya hazırdır. Bizler elimizi taşın altına koyduk. Patronların insafına bırakılmayan bir eğitim sistemi için yola çıktık" dedi. 

Bakanlıktan sorunlarına dair adım atmalarını beklediklerini ifade eden Ergen, şöyle devam etti: "Atılan adımların bir sonuca varması için biz burada olacağız. 52 gündür kişisel yaşamlarını bir kenara bırakarak nöbeti yaşatan, büyüten ve tarihe bir 'büyük öğretmen nöbeti' bırakan tüm sendikalı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yine Bu zaman diliminde kalbi bizlerle atan, maddi/manevi desteğini esirgemeyen dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni bir dönem bizi bekliyor. Bu yeni dönemde tüm özel sektör öğretmenlerini sendikasına üye olmaya davet ediyoruz. 350 bin özel sektör öğretmeni adına başlattığımız bu mücadele büyüdükçe taleplerimiz görünür olacaktır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yaşasın sendikal mücadelemiz! Öğretmenler birlikte güçlü!"