22 Eylül 2024 Pazar

Eğitim emekçileri sokakta: Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin

Birçok kentte sokağa çıkan eğitim emekçileri, öğretmenleri ayrıştıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğine karşı çıktı. Kanunun derhal iptal edilmesini isteyen eğitim emekçileri ülke genelinde eylemlerle taleplerini yineledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Türkiye'nin birçok kentinde yaptığı eylemlerle, öğretmenleri "başöğretmen, uzman" gibi kavramlarla ayrıştıracak Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliğinin iptalini istedi.

Eğitim emekçileri angaryaya dönüşen seminer ve sınavların da durdurulması istiyor ve "Eğitim öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine ödenmeli ve banka promosyonları da yenilenmeli" dedi.

 "ÖMK, seminer ve sınav iptal edilsin, eğitim öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine ödensin, banka promosyonları yenilensin!" talebini yineleyen eğitim emekçileri, "Tüm eğitim emekçileri için, hiçbir ayrım yapılmadan yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşanabilir bir ücret düzenlemesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

İZMİR
Konak YKM önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, talepleri kabul edilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

"Promosyon sözleşmeleri yenilensin ekonomik kayıplarımız karşılansın", "Kariyer değil saygı, kölece değil insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Sınav-seminer süreci iptal etsin" yazılı pankartları açan Eğitim Sen İzmir Şubeleri; "Öğretmen hem uzman hem yeteneklidir", "ÖMK iptal edilsin", "Promosyon sözleşmeleri yenilensin" sloganlarının yer aldığı dövizleri taşıdı. 

Eğitim emekçileri, "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganı attı. 

İzmir'in Bergama ilçesinde de eğitim emekçileri Cumhuriyet meydanında buluştu. Eğitim emekçileri, "Öğretmen uzmandır, kariyer basamakları sınavına hayır", "Eşit işe eşit ücret", "Sınavsız şartsız mesleki haklarımızı istiyoruz", "MEB itibarıma" dokunma sloganlarının olduğu dövizlerle oturma eylemi yaptı. 

İSTANBUL
Eğitim Sen İstanbul Şubeler Platformu, Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde bir araya gelerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na tepki gösterdi. Çok sayıda öğretmenin yanı sıra DİSK ve KESK'ten farklı sendika temsilcilerinin de katıldığı eylemde "Eğitim-öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine bir maaş tutarında ödensin! ÖMK ve seminer-sınav süreçleri iptal edilsin" pankartı açıldı. 

Söz alan Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, barınamama, geçinememe, sözleşmeli öğretmenlik gibi öğretmenlerin yaşadığı pek çok sorunu anlatarak, iktidarın bunlara odaklanmak yerine öğretmenleri derecelendirme çabasında olduğunu söyledi. "İrademiz gasp ediliyor. Neredeyse her yıl eğitimde yeni bir değişim süreci yaşanıyor ve bu değişimlerde öğretmenlere hiçbir şey sorulmuyor" diyen Koçak, iktidarın öğretmenleri iradesizleştirdiğini ve bunun tüm topluma yayıldığını vurguladı. Koçak kanun için "Öğretmenler için değil öğretmenlere karşı bir genelge" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla öğretmenlerin değerinin iktidarın insafına bırakıldığını kaydeden Koçak, bu kanuna ve uzmanlık sınavlarına gösterdikleri tepkiye karşılık Milli Eğitim Bakanı'nın "Merak etmeyin kolay soracağız" ifadelerini eleştirdi. Dertlerinin sınav korkusu olmadığını anlatan Koçak, "Biz emeğimizle buralara geldik. Yıllardır bu işi yapıyoruz, binlerce öğrenci mezun ettik. Kimse bir kişiyle iki kişiyle öğretmenin uzmanlığını tartıştırma hakkına sahip değildir" dedi. 

Eğitim alanındaki diğer sendikalara yaptıkları eylemlilik çağrısının da karşılık bulmadığını aktaran Koçak, iktidarın işbirlikçisi Eğitim bir sen başta olmak üzere sarı sendikalara karşı da mücadele edeceklerini ancak mücadele içerisinde tüm eğitim emekçilerine yer olduğunu vurguladı. Koçak, iktidarın uyarılarını dikkate almaması halinde kendilerine Ankara yolunun göründüğünün de altını çizdi.

Basın açıklamasını Eğitim Sen 5 No'lu Şube Başkanı Özer Tuncer okudu. Eylem açık kürsünün ardından sona erdi. 

Eylem boyunca, "AKP elini öğretmenden çek" "Birleşe birleşe kazanacağız", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "İktidarın değil halkın öğretmeniyiz" sloganları atıldı.

ANTALYA
Antalya Attalos Meydanında; "Eğitim emekçilerini bölerek ayrıştıran Öğretmenlik Meslek Kanunun ve yönetmeliğ iiptal edilmelidir", "Eğitim-öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine bir maaş tutarında ödensin. Banka promosyonları yenilensin" yazılı pankartlarla bir araya gelen eğitim emekçileri taleplerini sıraladı. 

DİYARBAKIR
Diyarbakır Rojava parkında buluşan Eğitim Sen Amed şubesi, "Öğretmenlik bir uzmanlık mesleğidir. Sınava hayır" yazılı pankartla eğitim emekçilerinin taleplerini yineledi. 

ANKARA

Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Ulus Meydanı önünde Öğretmen Meslek Kanunu,7nun iptal edilmesi talebiyle basın açıklaması düzenledi. Açıklamada açılan "ÖMK ve Seminer Sınav süreçleri iptal edilsin. Banka promosyonları yenilensin" pankartıyla beraber, "Yoksullukta değil, refahta eşitilik", "ÖMK eğitimin hiçbir sorununu çözmez" dövizleri taşındı. Kitle sık sık, "Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin", "AKP yasanı başına çal" sloganları attı.

Söz alan Eğitim Sen 4 No,7lu Şube Başkanı Eyüp Kösedağı Öğretmenlik Meslek Kanunun bir an önce iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "Anayasa Mahkemesi,7nin bir an önce bu haksız süreci durdurmaya yönelik olarak karar sürecini hızlandırmasını bu kanunun ve yönetmeliklerin bir an önce iptal edilmesini, öğretmenlere yaşatılan anlamsız, nitelik kazandırmayan ve tersine öğretmen emeğini değersizleştiren bu sürecin bir an önce durdurulmasını talep etmektedir" dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve Öğretmen Sendikası MYK üyesi Umut Erkurt da söz aldı. 

Yapılan açıklama, serbest kürsü ile son buldu.

ADANA
Adana'da Heykelli parkta toplanan Eğitim Sen Adana Şube üye ve yöneticileri talepleri için alanlardaydı. "Öğretmenlik bir uzmanlık mesleğidir, sınava hayır. Sınav değil mesleki itibar. Eğitim öğretim ödeneği, banka promosyonları yenilensin" yazılı pankartın taşındığı eylemin metnini Eğitim Sen Adana şube başkanı Hüseyin Kaya okudu. 

Kaya, taleplerin karşılanması için mücadelenin süreceğini kaydetti. 

ZONGULDAK
Zonguldak Madenci Anıtı önünde buluşan eğitim emekçileri, "Öğretmenler ayakta, Eğitim-Sen alanlarda. Sınav değil mesleki itibar. Eğitim, öğretim ödeneği. Banka promosyonları yenilensin" yazılı pankart açtı. Eğitim emekçileri ayrıca, "Banka promosyonları yenilensin", "ÖMK ve seminer-sınav süreçleri iptal edilsin", "Mesleğim onurumdur" yazılı dövizler taşıdı. 

İSKENDERUN
İskenderun Sağlıklı Yaşam parkında yapılan açıklamada, "Öğretmenler ayakta, Eğitim Sen alanlarda" ve "Kariyer basamakları sınavı iptal edilsin. Banka promosyonları yenilensin. Eğitime hazırlık ödeneği herkese verilsin" yazılı pankartlar açıldı. 

HAKKARİ
Hakkari Özdemirler sokaktaki KESK binası önünde buluşan eğitim emekçileri, "Öğretmenler ayakta Eğitim Sen alanlarda. ÖMK iptal edilsin, seminer/sınava sürecine son verilsin. Banka promosyonları ile ilgili önceki sözleşmeler revize edilsin. Eğitime hazırlık ödeneği tüm eğitim emekçilerine en az bir maaş tutarında ödensin" yazılı pankartı açtı. 

KOCAELİ
Kocaeli Uğur Mumcu Meydanında bir araya gelen eğitim emekçileri, "Kariyer basamakları sınavı iptal edilsin. Banka promosyonları yenilensin. Eğitime hazırlık ödeneği arttırılsın, herkese verilsin" yazılı pankartı açtı. Eğitim emekçileri ayrıca "Mesleki itibarımızı savunuyoruz", "Eğitim emekçilerinin onurlu mücadelesi sürüyor", "Eğitim öğretim tazminatı en az bir maaş olsun", "Kariyer sınavı iptal edilsin", "Promosyon yenilensin", "ÖMK'ya hayır", "Mesleki onurumuz için mücadele ediyoruz" taleplerinin yer aldığı dövizler taşındı. 

KAYSERİ
Kayseri Meydanında yapılan açıklamada eğitim emekçileri, "Öğretmenler ayakta, Eğitim Sen alanlarda" yazılı pankart açtı. 

ŞIRNAK
Eğitim emekçileri KESK Şırnak Şubelerinde yaptığı basın açıklamasında, "Kariyer basamakları sınavı iptal edilsin. Banka promosyonları yenilensin. Eğitime hazırlık ödeneği herkese verilsin" taleplerini yineledi. 

KARS
Kars Valilik parkında düzenlenen eylemde, "Öğretmenlerin nitelikleri ve mesleki becerileri sınavla ölçülemez. Tüm öğretmenler uzmandır" yazılı pankart açıldı. 

AMASYA
Eğitim emekçileri Eğitim Sen Amasya Şubesinde düzenledikleri basın toplantısında, "Kariyer basamakları sınavı iptal edilsin. Banka promosyonları yenilensin. Eğitime hazırlık ödeneği herkese verilsin" taleplerini yineledi. 

ESKİŞEHİR
Eskişehir Eğitim Sen Şube binası önünde düzenlenen eylemde, "Öğretmenler ayakta Eğitim Sen alanlarda. Öğretmenlik meslek kanunu ve seminer-sınav süreçleri iptal edilmelidir. Eğitim öğretim ödeneği, tüm eğitim emekçilerine bir maaş tutarında ödenmelidir. Banka promosyonları yenilenmelidir" yazılı pankart açıldı. 

TOKAT
Tokat yeraltı çarşısı üstünde yapılan eylemde eğitim emekçileri, "Banka promosyonları yenilensin, eğitime hazırlık ödeneği herkese verilsin, öğretmenler ayakta, Eğitim Sen alanlarda" yazılı pankart açtı. 

VAN
"Öğretmenler ayakta, Eğitim Sen alanlarda. ÖMK iptal edilsin, seminer/sınav sürecine son verilsin. Eğitime hazırlık ödeneği tüm emekçilere bir maaş tutarında ödensin. Banka promosyonu sözleşmeleri geriye dönük hakları kapsayacak şekilde güncellensin" yazılı pankartla Eğitim Sen Van Şubesi, Aydemir Perihan AVM önünde açıklama yaptı. 

MARAŞ
Eğitim Sen Maraş Şubesi önünde yapılan açıklamada, "Kariyer basamakları sınavı iptal edilsin. Banka promosyonları yenilensin. Eğitime hazırlık ödeneği herkese verilsin" yazılı pankart açılırken, "Haklarımızı ve taleplerimizi içermiyor" yazılı döviz de taşındı. 

TRABZON
Eğitim Sen Trabzon Şubesi de Meydan Park da düzenlenen eylemde, "Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsi. Seminer/sınav sürecine son verilsin. Öğretmenlik uzmanlık mesleğidir, her öğretmen uzmanndır. Banka promosyonları ile ilgili önceki sözleşmeler güncellensin. Eğitime hazırlık ödeneği tüm eğitim emekçilerine en az bir maaş tutarında ödensin" yazılı pankart açıldı. 

KONYA
Eğitim Sen Konya Zafer meydanında da açıklama yaptı. Eğitim emekçileri, "ÖMK ve sınav-seminer süreçleri iptal edilsni. Eğitim-öğretim hazırlık ödeneği eğitim emekçilerine 1 maaş tutarında ödensin. Banka promosyon anlaşmaları yenilensin" yazılı pankartı açtı. 

ORDU
"Eğitim emekçileri talepleri için ayakta. Eğitim Sen alanlarda. Sınav değil mesleki itibar. Eğitim-öğretim ödeneği arttırılsnı. Banka promosyonları yenilensin" yazılı pankart açtı. Basın metnini okuyan Sezgin Yılmaz, eğitim emekçilerinin taleplerini yineledi. 

GİRESUN
Eğitim Sen Giresun Şubesi de, yönetmeliği karşı kent merkezinde bulunan Atatürk Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.  "Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliği, seminer, sınav iptal edilsin. Eğitim, öğretim ödeneği tüm emekçilerine ödensin. Banka promosyonları yenilensin" pankartı açılan açıklamada sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı. Açıklamaya KESK'e bağlı sendikaların temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Giresun Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi  Neslihan Çıtlak, "Gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalı ve eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesi sağlanmalıdır" çağrısı yaptı. 

HATAY
Eğitim Sen İskenderun Şubesi, Sağlık Park'ta taleplerine ilişkin açıklama yaptı. Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal, “Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi ve seminer sınav süreçlerinin durdurulmasını talep etti. Eğitim ve bilim emekçilerinin insanca yaşanabilir bir ücret düzenlemesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Ünsal, “Kapsamlı ve bütüncül bir Öğretmenlik Meslek Kanunu, tüm eğitim emekçilerinin ekonomik taleplerini ve başta iş güvencesi olmak üzere öğretmenlerin temel haklarını, sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye almak zorundadır. Mevcut meslek kanununun öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamadığı açıkça ortadadır. Bundan dolayı yeni bir meslek kanunu düzenlenmek zorundadır. Öğretmenler lehine bir içerik taşıması gereken meslek kanunu, ILO ve UNESCO tarafından 5 Ekim 1966'da kabul edilen 'Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı'na uygun şekilde düzenlenmelidir" dedi.

Ünsal, sendika olarak taleplerinin karşılanması için mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

URFA
Eğitim Sen Urfa Şubesi de, öğretmenlerin eğitim sistemine ilişkin taleplerine dair basın açıklaması yaptı. Haliliye ilçesinde bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde yapılan açıklamaya sendika üyelerinin yanı sıra Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri destek verdi. "ÖMK ve Seminer Sınav süreçleri iptal edilsin. Banka promosyonları yenilensin" pankartının açıldığı açıklamada konuşan Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Özlem Ulutaş Şengül, "Mevcut meslek kanunu eğitimcilerin sorunlarını karşılamıyor. Yeni bir kanuna ihtiyaç vardır. Enflasyon arttı. Çalışanların maaşı enflasyon karşısında anlamını yitirmiştir. Banka promosyonları düzenlenmelidir. Eğitim öğretim ödeneği tüm  eğitim emekçilerine bir maaş tutarından ödensin" dedi.

Açıklama "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" ve  "Sefalete teslim olmayacağız" sloganları ile son buldu. 

MERSİN
Mersin'de Eğitim Sen Mersin Şubesi çağrısıyla Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen öğretmenler, yönetmeliğin geri çekilmesi çağrısında bulundu. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin katıldığı eylemde, "Öğretmenlik Meslek Kanunu seminer-sınav süreçleri iptal edilsin" ve "Öğretmen boyun eğmez" pankartı açılarak,  "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Söz yetki karar öğretmenlere" sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, yasanın biran önce iptal edilmesi için çağrı yaptı.

SİVAS
Eğitim Sen Sivas Şubesi, Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı İbrahim Kılıç "Eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmelidir" dedi. Kılıç, "Eğitim Sen tüm eğitim emekçilerinin sesi olmaya devam edecek ve ekonomik özlük, mesleki, sosyal ve demokratik haklarımız için mücadelesini yükseltecektir. Yaşasın örgütlü mücadelemiz" dedi. 

UŞAK
Uşak'ta eğitim emekçileri Tiritoğlu Parkında bir araya geldi. 
"Öğretmenler ayakta, Eğitim Sen alanlarda. Sınav değil mesleki itibar, eğitim öğretim ödeneği, banka promosyonları yenilensin" yazılı pankart açıldı. 

AYDIN
Aydın Efeler Uğur Mumcu meydanı buluşan eğitim emekçileri, Eğitim Sen önlükleriyle yaptıkları basın açıklamasında talepleri kabul edilene dek mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

BİNGÖL
Bingöl'de de eğitim emekçlier Ziraat Bankası önünde bir araya geldi. Eğitim emekçileri "ÖMK, seminer ve sınavın iptal edilmesini, eğitim öğretim ödeneğinin tüm eğitim emekçilerine ödenmesini ve banka promosyonlarının yenilenmesini" istedi. 

KIRKLARELİ
Kırklareli Şevket Dingillioğlu parkı bir araya gelen eğitim emekçileri; "Promosyonlar revize edilsin", "Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamakları iptal edilsin", "Tüm eğitim emekçilerine bir maaş tutarında ödensin" yazılı pankartlar açıldı. 

MARDİN
Eğitim Sen Mardin Şubesi de KESK Binası önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim emekçileri, "ÖMK ve semier-sınav süreçleri iptal edilsin. Eğitim-öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine bir maaş tutarında ödensin. Banka promosyonları yenilensin" yazılı pankart açtı. 

BURDUR
Burdur Cumhuriyet Meydanında buluşan eğitim emekçileri taleplerini yineledi. "Öğretmenlik rekabetle değil dayanışma ile yapılır. Eylemde, öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliği geri çekilsin" yazılı pankart açıldı. 

BURSA
Bursa Fomara Meydanında yapılan açıklamada da taleplerini yineleyen eğitim emekçileri, "ÖMK ve seminer-sınav süreçleri iptal edilsin. Eğitim-öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine bir maaş tutarında ödensin" yazılı pankart açtı. 

'BİR AN ÖNCE İPTAL EDİLMELİ'
Okunan ortak basın metninde, iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin asli  bileşenlerinin görüşünü almadan, masa başında hazırlanmış meslek kanunu ile eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını tek taraflı olarak düzenlediği kaydedildi. Metinde, "Bu kanun, muhatabı olan öğretmenlerin iradesi dışında, onların hakları ve taleplerini dikkate almadan hazırlanmış, eğitim emekçilerinin bütün eleştirilerine rağmen, yandaş sendikanın desteği ile iktidar tarafından yasalaştırılmıştır. Anayasa Mahkemesi süreci devam ederken yönetmelik yayınlanmış ve öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin uygulamasına başlanmıştır. Anayasa Mahkemesi'nin bir an önce bu haksız süreci durdurmaya yönelik olarak karar sürecini hızlandırmasını talep ediyoruz. Ayrıca sendikamız tarafından yönetmeliğin bütün maddelerine ilişkin Danıştay'a açılan iptal davası da kamu vicdanını yaralayacak eşitsizlikler ortaya çıkmadan bir an önce sonuçlanmalıdır" denildi.

'YENİ BİR MESLEK KANUNU DÜZENLENMEK ZORUNDADIR'
Kapsamlı ve bütüncül bir Öğretmenlik Meslek Kanununun, tüm eğitim emekçilerinin ekonomik taleplerini ve başta iş güvencesi olmak üzere öğretmenlerin temel haklarını, sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye almak zorunda olduğu kaydedilen metinde, "Mevcut meslek kanununun öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamadığı açıkça ortadadır. Bundan dolayı yeni bir meslek kanunu düzenlenmek zorundadır" denildi.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'
Metinde şu ifadeler yer aldı: "2021 Ağustos ayında yandaş sendika tarafından imzalanan toplu sözleşmenin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme bölümünün Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği başlıklı 11. maddesinde, 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesinde öngörülen öğretim yılına hazırlık ödeneği; 2022 yılında bin 325 TL, 2023 yılında bin 400 TL olarak ödenir' hükmü bulunmaktadır. 2020 yılında bin 210 TL, 2021 yılında bin 250 TL olarak verilen eğitim ödeneği, günümüz enflasyon oranları ve kırtasiye kalemlerindeki ciddi artışlara rağmen, yandaş sendika sayesinde 2022 yılında sadece bin 325 TL olarak ödenecektir. Ekonomik krizin geldiği düzey ve enflasyon oranları dikkate alındığında bu rakamın çok yetersiz olduğu açıktır. Gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalı ve eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesi sağlanmalıdır. Eğitim Sen, tüm eğitim emekçilerinin sesi olmaya devam edecek ve ekonomik, özlük, mesleki, sosyal ve demokratik haklarımız için mücadelesini yükseltecektir. Yaşasın örgütlü mücadelemiz."

EYLEMLER SÜRECEK
Eğitim emekçileri gün içinde Ağrı Kemanlar iş merkezi önü, Çaycuma öğretmen evi, Düzce Duymazlar iş merkezi önü, Bartın Atatürk meydanı karşısı, Siirt Kızılay iş merkezi önü, Adıyaman Demokrasi Parkı, Balıkesir Ali Hikmet Paşa meydanı, enizli Candoğan parkı, Kırşehir Cacabey meydanı, Kilis sendika binası,  Antep Yeşilsu parkı, Yalova Cevdet Aydın parkı, Muğla Sınırsızlık meydanı, Elazığ Hozat garajı önü, Gebze Kent meydanı, Manisa Manolya meydanı, Muş Atatürk Çocuk parkı önü, Sinop Uğur Mumcu meydanında basın açıklaması yaparak, taleplerini yineledi.