5 Ekim 2024 Cumartesi

Ege Üniversitesi öğrencilerine Boğaziçi soruşturması

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre karşı başlayan direnişe destek eylemleri yapan Ege Üniversitesi öğrencilerine soruşturma açıldı.

AKP milletvekili olan Ege Üniversitesi'nin kayyum rektörü Necdet Budak, Boğaziçi direnişine destek veren öğrenciler hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma açılan Ege Üniversitesi öğrencilerinden Ali Çadırcı BirGün'e yaptığı açıklamada, "Elime ulaşan soruşturma kağıdında, 11 Ocak'ta Ege Üniversitesi önünde ve 12 Ocak'ta Hasanağa Bahçesi önündeki eylemlere katıldığım için soruşturma açıldığı yazıyordu. Savunmamı yaptım. Soruşturmanın İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun pandemi kısıtlamalarına uymadığım gerekçesiyle açıldığını gördüm" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta da AKP'de 14 yıl boyunca Genel Başkan Yardımcılığı görevi yapan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kayyum rektörü Nükhet Hotar, 35 öğrenci öğrenci hakkında soruşturma açmış, 7 öğrenciye 1 hafta uzaklaştırma cezası vermişti.

Uzaklaştırma cezası alan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi, "Eyleme katılmam dışında herhangi bir suç yöneltilmediği için savunma bile yapamadım. Soruşturma kağıdını ikamet ettiğim adres veya okula değil, ailemin adresine gönderdiler. Hiçbir delil sunmadılar. Anayasal hakkımı kullandığım için ceza aldım. Karşı dava açacağız, hakkımızı sonuna kadar kullanacağız" dedi.