19 Eylül 2024 Perşembe

Efrin'de ölümsüzleşen savaşçılar Paris'te anıldı

Efrin direnişinde yaşamını yitiren devrimci ve komünistler Paris'te düzenlenen etkinlikle anıldı.
AKP/Saray diktatörlüğünün Efrin işgaline karşı direnişte ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Ruhat Aşkara, Erdal Demirhan, Sedat Akyüz ile DKP savaşçıları Görkem Tuğal ve Hüseyin Cem Özdemir Fransa'nın başkenti Paris'te anıldı.
 
Anmaya MLKP, KCDK-E, MKP, TKP/ML, Direniş Hareketi, Proleter Devrimci Duruş, ESP-Avrupa temsilcisi, HDK-Fransa, FEDA, ÖTSP temsilci ve aktivistleri katıldı.
 
Efrin'de silahının son mermisine kadar çarpışarak ölümsüzleşenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada, "Ruhat'ın, Erdal'ın Sedat'ın yoldaşları, Kendal'ın, Baran'ın, Zeynel'in yoldaşları bugün burada onların bize çağrıları için toplandık. Onlar, bizim umudumuz, geleceğimiz, onurumuz ama en fazla da aşmamız gereken çıtamızdır" denildi.
 
'ZAFER HALKLARIN BİRLEŞİK MÜCADELESİYLE KAZANILIR'
 
MLKP Rojava'nın Ruhat Aşkara, Erdal Demirhan, Sedat Akyüz ile ilgili yaptığı açıklamanın okunmasının ardından MLKP temsilcisi konuştu. MLKP Temsilcisi, "Efrin'de diş diş bir direniş var diğer adıyla çağın direnişi yaşanıyor. Afrin halkı ve yoldaşlarımız tüm cephelerde savaşıyorlar. Faşist Türk sömürgeciliği için Efrin stratejik bir yer. Rojava devrimiyle Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istiyorlar. Rojava Devrimiyle halkların birlikte inşa ettiği demokratik, eşitlikçi sistemi hedefliyorlar. Faşist Türk sömürgeciliği Kürt halkına yönelik soykırımcı bir politika izliyor ve Afrin'de kolay bir zafer bekliyordu. Uluslararası kirli bir koalisyon, AKP-MHP-CHP ittifakıyla birlikte tüm kurum ve savaş araçlarıyla işgal harekatı devam ediyor. Bu ittifak karşısında Rojava devriminin tek dayanağı Ortadoğu ve Rojava halklarının birleşik mücadelesidir, zaferde ancak bu birleşik mücadeleyle kazanılabilir" dedi.
 
Efrin'de direnişin devam ettiği belirtilen konuşmada, Avrupa'nın bir çok kentinde sürdürülen dayanışma eylemleri hatırlatıldı. Konuşmada, "Gece gündüz Efrin'de çarpışan yoldaşlarımıza sözümüz var. Fransa'da 52 gündür sokaktayız. Ama yetmez. Yarın daha güçlü eylemlere hazır olmalıyız. Bugün yarın çok kritik günler. Bundan dolayı şehit yoldaşlarımızın tanıklığında yarın daha güçlü sokakta olacağız" denildi.
 
'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'
 
Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada, "Ölümsüzlerimiz bize yol göstermeye devam ediyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Günler ağır, bir yandan tutsak yoldaşlarımızı bekleyen baskı ve saldırılar, diğer yanda ise ölümsüzlüğe giden yoldaşlarımız. Bunu biraz daha düşünelim ve kendimizi sorgulayalım. Biz yoldaşlarımıza söz verdik. Faşizmi yıkacağız sosyalizmi inşa edeceğiz. Yine söz veriyoruz ve ölümsüzleşen yoldaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz" denildi.
 
KCDK-E temsilcisi ise "Erdal yoldaşı tanıyordum. Sade bir devrimciydi. Bu kavgada çok bedel ödedik ama kazanan mutlaka biz olacağız" dedi.
 
'EFRİN HALKI BOYUN EĞMEDİ'
 
MKP temsilcisi, "Efrin halkı, işgal saldırısının ilk gününden itibaren direnmeyi seçmiş ve en değerli çocuklarını-kadınlarını ve erkeklerini bu savaşta yitirmiştir ve bedeli ne olursa olsun boyun eğmeyi reddetti. Efrin işgal saldırısı safları netleştirmektedir. Ortada durmak, tarafsız kalmak, izlemek, beklemek, banane demek mümkün değildir. Ve üçüncü bir yolda yoktur. MLKP savaşçıları Ruhat, Erdal ve Sedat yoldaşları bu bilinçle anıyor ve onların şahsında mücadelede yitirdiklerimizin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.
 
Geçen aylarda ölümsüzleşen PKK gerillası Müslüm Akyol'un babası da yaptığı konuşmada şehitlere ve onların kavgalarına sahip çıkma çağrısı yaptı.
 
TKP/ML, Direniş Hareketi, Proleter Devrimci Duruş, FEDA, HDK-F ve ESP-Avrupa temsilcileri de söz alarak tüm Efrin direnişinde ölümsüzleşenleri selamladı ve Efrin direnişinde kritik aşamaya gelindiğini vurguladılar. Tüm parti ve örgüt temsilcileri şehitlerin huzurunda bir daha kavgayı büyütme çağrısı yaptılar.
 
Anma sinevizyon gösterimi ve Efrin'i daha güçlü sahiplenme çağrısı ile son buldu.