19 Eylül 2024 Perşembe

Efrin'de çeteler tarlaları ve evleri yakıyor

TSK ve desteklediği ÖSO çeteleri Efrin'de yağma, talah ve kaçırma olaylarının ardından bu sefer de köy yakmalara başladı.
TSK ve desteklediği ÖSO çeteleri Efrin'de yağma, talah ve kaçırma olaylarının ardından bu sefer de köy yakmalara başladı.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre; dün akşam saatlerinde Azmana ve Hacika köylerinde tarlalar ve evler çeteler tarafndan yakıldı.
 
Başka bir kaynağın aktardığı bilgilere göre; çeteler Efrin'de el koyduğu evleri bir yandan talan ve yağma ederken öte yandan evine dönmek isteyen halktan yüklü miktarda para istediği belirtildi. Bu paraları veremeyenler kendi imkanları ile yaptıkları ve çeteler tarafından el konulan evlerine yerleşememelerinden kaynaklı dışarıda kalmak zorunda kalıyor.
 
Raco'nun Xadime mahallesinde bulunan ortaokulun yerine Tayyip Erdoğan'a bağlılığı ile bilinen Sultan Murat çetelerine karargah olarak tahsis edildi.
 
TSK, Efrin'in Cindirese bölgesinde Rus yetkililer ile görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi edinilemezken bölgeye TSK'nın askeri sevkiyat yaptığı bildirildi. Azez, Bab ve Cerablus'tan getirilen El-Şamiye, El-Şarqi, El-Fırat  gibi çete gruplarını çıkartmak isteyen TSK ve çeteler arasında çatışmalar yaşanıyor. El-Şamiye çetelerinin karargah olarak kullandığı yerde çatışma yaşandı. Bu çatışmada 9 çete öldü. Sivillerin verdiği bilgiye göre; Cindirese'de halen TSK ile çeteler arasında çatışmalar yaşandığı aktarıldı.