19 Eylül 2024 Perşembe

Efrîn'de iki DKP savaşçısı ölümsüzleşti

AKP/Saray rejiminin Efrîn'e yönelik işgal saldırısına karşı yürütülen Çağın Direnişi'nde DKP savaşçıları Hüseyin Cem Özdemir ve Görkem Tuğal ölümsüzleşti.
AKP/Saray rejiminin Efrîn'e yönelik işgal saldırısına karşı yürütülen Çağın Direnişi'nde Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) savaşçısı Hüseyin Cem Özdemir ve Görkem Tuğal'ın ölümsüzleştiği açıkladı.
 
DKP'den yapılan açıklamada, "Efrîn halkının yanında sömürgeci faşist güçlere karşı, Türkiye halklarının özgürlüğü ve Türkiye devrimi için savaşıyoruz. Bu savaşta Görkem Tuğal (Nurhak Cem) ve Hüseyin Cem Özdemir (Bayram Ali Akdeniz) yoldaşlarımız, faşist ordu ve dinci faşist çetelere karşı savaşırken toprağa düştüler” denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Devrimci Komünarlar Partisi, sömürgeci faşist devletin Efrîn'i işgal girişimine karşı Kuzey Suriye'de, özgür topraklardaki askeri gücünü ilk günden Efrîn savunmasına göndermiştir.
 
"Herkese ilan ediyoruz. Hiç tereddütsüz bu özgür topraklar için savaşıyoruz, Efrîn halkının yanında sömürgeci faşist güçlere karşı, Türkiye halklarının özgürlüğü ve Türkiye devrimi için savaşıyoruz.
 
"Savaşın başlamasıyla, savaşçılarımız gönüllü olarak, tereddütsüz ve arkalarına bakmadan savaşın ön cephelerinde mevzilendiler.
 
"Bu savaşta Görkem Tuğal (Nurhak Cem) ve Hüseyin Cem Özdemir (Bayram Ali Akdeniz) yoldaşlarımız, faşist ordu ve dinci faşist çetelere karşı savaşırken toprağa düştüler. Nurhak yoldaşımız, savaşın ilk haftasında Raco'da Kevireker tepesinde faşist ordu güçleri ve çetelerini, YPG ve Türkiyeli devrimci güçlerden yoldaşlarıyla birlikte püskürttükten sonra, iki devrimciyle birlikte faşist devletin obüs saldırısında şehit düştü. Bayram Ali yoldaşımız, cepheden cepheye koşturur ve düşman güçlerine ağır kayıp verdiren füze saldırıları gerçekleştirirken bir devrimci yoldaşıyla birlikte uçak bombardımanında toprağa düştü. Onlar, Efrîn'de Türkiye devriminin ön mevzilerinde çatışarak ölümsüzleştiler. Onlar, Türkiye halklarının özgürlük ve sosyalizm kavgasının, aynı zamanda bölge haklarının özgürlük kahramanlarıdır.
 
"Bu savaş, bölge halklarına Türkiye ve Kürdistan halklarına çok daha ağır bedelleri dayatıyor. Kayıplarımız yüreğimizi yakıyor ama doğru yerdeyiz ve bedel ödemekten korkmuyoruz. Bu kavga sömürgeciliğe ve faşizme karşı özgürlük ve sosyalizm kavgasıdır."