16 Eylül 2024 Pazartesi

Ednan Sîleman: Başım dik

İşgalci Türk devletinin saldırılarında eşi ve oğlunu kaybeden Ednan Sîleman, "başım dik" vurgusu yaptı, "Biz şehitlerimizin yolunda olmaya devam edeceğiz" dedi. Hejar Ednan Silêman'ın arkadaşı olan Sîpan Qamişlo, "Fedakardı, yoldaşlık bağı, ilişkileri çok güçlüydü. Arkadaşı, yoldaşı için canını feda edecek kadar güçlü bir ilişki kuruyordu" diye konuştu.

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal saldırıları devam ediyor. SİHA-İHA saldırıları yanı sıra işbirlikçi hainler aracılığıyla suikastlar düzenleniyor. Ancak tüm yaşanan saldırılara, kayıplara rağmen Rojava halkları şehitlerine sahip çıktıkları gibi devrime, onun kazanımlarına da sahip çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde, Qamişlo kentinin Enteriyê mahallesinde araçta yaşanan patlamada eşi Xalîde Şerîf ve oğlu Hejar Ednan Silêman'ı kaybeden Ednan Sîleman, ETHA'ya konuştu. "Eşim ve oğlum şehit düştü fakat onlar benim önce yoldaşım" diyen Ednan Sîleman, "başım dik" diye de ekledi. 

'ÖZGÜR KÜRDİSTAN YARATANA KADAR MÜCADELE SÜRECEK'
Ednan Sîleman, işgalci Türk devletinin uzun zamandır saldırılarını  sürdürdüğünü hatırlattı ve şöyle devam etti: "Türk devleti bu saldırıyla moralimizi ve gücümüzü kıramaz. Gün be gün moralimiz güçleniyor. Daha önceki bütün konuşmalarımızda da söyledik. Biz şehitlerimizin yolunda olmaya devam edeceğiz. Bir fikir ve felsefe etrafında toplandık. Fikir ve felsefemiz ekmek ve su gibi hep bizimledir. Bu felsefe tüm dünyaya yayıldı. Tekrar sözümüzü yeniliyoruz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelelerine sahip çıkacağız. Özgür bir Kürdistan yaratana kadar, Önder Apo'yu özgürleştirene kadar mücadele edeceğiz."

Xalîde Şerîf ve Hejar Ednan Silêman'ı yakından tanıyan aynı zamanda bir devrim gazisi olan Sîpan Qamişlo tüm şehit ailelerine başsağlığı diledi. Hejar Ednan'ın 12 yıllık komşusu hem de yakın arkadaşı olduğunu belirten Sîpan Qamişlo, arkadaşlığının birlikte kaldıkları cephelerde de sürdüğünü söyledi. Sîpan Qamişlo, arkadaşı Hejar'ı şöyle tanıttı: "Şehit Hejar fedakardı, yoldaşlık bağı, ilişkileri çok güçlüydü. Arkadaşı, yoldaşı için canını feda edecek kadar güçlü bir ilişki kuruyordu. Yoldaşlarının gönlünü kırmazdı. Kim ne isterse yapardı. Sadece işlerinde değil ailesi içinde de böyleydi. Biz birbirimizi küçüklükten tanıyoruz. Çocukken de bir isteğimiz olsa bunu reddetmezdi. Savaşta bize çok moral verirdi. Savaşçılığı güçlüydü. Onun yüreğinde korku hiç yoktu. Kendisini yoldaşları için feda etmeye hazırdı. Onu tanıyan herkes ne kadar fedakar olduğunu bilir."

Kayıpları nedeniyle "acımız büyük" diyen Sîpan Qamişlo, işgalci Türk devletinin amacına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: "Bu saldırılarla bizi kırmak istiyor. Bizlerde şunu biliyoruz. Bir kişi şehit düşerse onlarca kişi onun yerini doldurur. Biz şehitlerin yolunda olacağız. Şehit Hejar'ın bir sözü vardı 'kanımızın son damlasına kadar elimizden gelen her işi yapacağız.' Bu devrime katıldığımızda bedeller ödeneceğini biliyorduk."

'NE KADAR SALDIRIRSA SALDIRSIN YIKILMAYACAĞIZ'
Xalîde Şerîf'le komşu olduklarını söyleyen Sîpan, herkesin üzerinde emeği olduğunu ifade etti. Xalîde Şerîf'in, komünde çalışmalar yürüttüğünü, şehit ailelerini ziyarete gidip ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini söyledi. İşgalci Türk devletinin saldırılarla amaçlarına ulaşamayacağını söyleyen Sîpan, "Başaramayacak. Ne kadar saldırırsa biz yıkılmayacağız" dedi.

Sîpan Qamişlo,"Türk devleti göğüs göğüse çarpışmaya cesareti olmadığı için SİHA ve İHA'larla saldırıyor. APO'cuları tanıyor göğüs göğüse savaşta ne kadar güçlü oldukların biliyor. Halkımız şehitlerinden moral almalı" dedi.

Devrimin bir gazisi olarak aileye başsağlığı dileklerini ileten Sîpan Qamişlo, sözlerini şöyle tamamladı: "Hepimiz bu yolun yolcusuyuz. Söz veriyoruz şehitlerin kanını yerde bırakmayacağız. Onların yolunu devam ettireceğiz. Ne olursa olsun Türk devleti SİHA'larını uçursun sonuç alamayacak. Biz zaten gazi ve şehit düşeceğimizi, göze alarak bu devrimin parçası olduk. Şehitlerin emeği yanında bizim yaptıklarımız çok azdır. Daha iyisini yapmaya çalışacağız. "