20 Eylül 2024 Cuma

Ednan Ebû Emced, Minbic'te anıldı

Rakka'nın özgürleştirilmesi hamlesinde ölümsüzleşen Minbic Askeri Meclisi Komutanı Ednan Ebû Emced, Minbic şehitliğinde anıldı.
Rakka'nın özgürleştirilmesi hamlesinde 29 Ağustos 2017 tarihinde ölümsüzleşen Minbic Askeri Meclisi Komutanı Ednan Ebû Emced Minbic şehitliğinde anıldı.
 
Anmaya, Minbic Askeri Meclisi ve Cebhet El-Ekrad savaşçı ve komutanları, Kobanê ve Minbic Şehit Aileleri Kurumu, MLKP, MLKP/KKÖ, SYPG, Minbic şehit aileleri katıldı.
 
Anma, askeri tören ve saygı duruşu ile başladı. Törende ilk olarak Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş söz aldı. "Bugün şehitlerimiz sayesinde Minbic'te özgür bir yaşam kurabildik. Biz de şehitlerimize topraklarımızı koruma sözü veriyoruz" dedi.
 
Minbic Demokratik Sivil Meclisi Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Farûq El-Maşî ise "Ağustos ayı bizlere özgürlük, kurtuluş ve direnişi öğretti. Adnan Ebu Emced gibi kahramanların saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
 
Kobanê Şehit Aileleri Kurumu adına ise Arîf Bali konuştu. Bali, Minbic halkların kardeşliğine örnek olan sayılı şehirlerdendir. Raperînlerden, Eylemlere, Ebû Leylalardan Ebû Emcedlere kadar bütün şehitlerimiz bize yol göstermiştir" diye kaydetti.
 
Şehit Emced'in babası Ebdulezîz Hemdiya da Ebû Emced'in ölümüyle büyük bir onur duyduklarını ve mücadelesini örnek aldımlarını söyleri.
 
Miheme Sebirî ise Şehit Baran Tirkmen ailesi adına yaptığı konuşmada "Şehitler özgürlüğün ateşidir, ölümsüzdür ve halkın onurudur" dedi.
 
Şehîd babası Mûtesem Billah ise şehitlere yazdığı şiirleri okudu.
 
Cebhet El-Ekrad Komutanı Ebû Xalid "Daima şehitlerin takipçileri olacağız ve mücadelelerini sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
 
Anma, şehit mezarlarında mumlar yakılarak son buldu.