14 Ekim 2024 Pazartesi

Editörümüz Gayıp ifade işleminin ardından serbest bırakıldı

Taciz suçundan hapis cezasına çarptırılan avukat Sezgin Keleş'in şikayeti üzerine ifadeye dahi çağrılmadan hakkında yakalama kararı çıkarılan editörümüz Gayıp, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yaptığı haber nedeniyle "hakaret" ettiği iddiasıyla ifade veren Gayıp, "Keleş, yargılandığı davadan taciz suçundan hapis cezası aldı. Taciz, bir hakaret değil Keleş'in gerçekleştirdiği eylemdir" dedi.

İfade için sabah saatlerinde gittiği karakolda hakkında yakalama kararı olduğu söylenerek gözaltına alınan ajansımızın editörü Pınar Gayıp, savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Taciz suçlamasıyla yargılanan ve iki yıl önce "basit cinsel saldırı" suçundan hapis cezası alan avukat Sezgin Keleş, editörümüz Gayıp hakkında "kişilik haklarına saldırmak", "örgüt üyesi olmak", "Örgüte finans sağlamak için haber yapmak", "devleti alenen aşağılamak" gibi sayısız gerekçelerle suç duyurusunda bulunmuş, ancak Sezgin Keleş'in tehdit ve hakaretlerine ilişkin yaptığımız suç duyuruları takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Keleş'in taciz ettiği genç kadınla röportaj yapan Gayıp, Keleş tarafından "haberi çekmezsen seninle uğraşırım", "parmaklarını kırarım" diye tehdit edilmişti. Keleş, Gayıp'ın kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine ilişkin takip ettiği davaların haberlerinin çıktısını alıp kendi yargılandığı davada "Pınar Gayıp bu davalardan para alıyor, PKK'ye para gönderiyor" iddiasında bulunmuştu. Keleş aynı iddia ile hem Gayıp'ı hem de ajansımızı Terörle Mücadele Şubesine şikayet etmiş, buradan bir sonuç alamayınca ihbarcılığının dozajını arttırıp ajansımızı "örgüte finans sağlıyor" iddiasıyla maliyeye şikayet etmişti. 2023 yılının Mart ayında bu konuya ilişkin ajansımızda çıkan haberi sosyal medyasında alıntılayan Gayıp, "Taciz suçundan yargılanan Sezgin Keleş'e tacizci dedik diye maliye, TEM'e şikayet etmiş. Elinden gelse FBI, CIA, MOSSAD'a da şikayet edecek" paylaşımı yapmıştı. Keleş bu paylaşımdan dolayı editörümüz hakkında hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İFADEYE ÇAĞRILMADAN YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
Neredeyse her ay Keleş'in suç duyuruları nedeniyle ifade vermeye giden editörümüz Pınar Gayıp hakkında ifadeye çağrılmadan yakalama kararı çıkarıldı. Cuma günü aranan ve ifadeye çağrılan Gayıp, bu sabah ifade vermek için Kocamustafapaşa Şehit Sinan Acar Karakoluna gitti. 3 Ekim'de hakkında yakalama kararı çıkarıldığı söylenen Gayıp, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Anadolu Adliyesine götürüldü.

'TACİZ, BİR HAKARET DEĞİL SEZGİN KELEŞ'İN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EYLEMDİR'
Anadolu Adliyesi 3. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren Gayıp, "Avukat Sezgin Keleş, yanında çalışan stajyer avukatı taciz etti. Bu kadın bana ulaştı ve elindeki delillerle bir röportaj yaptım. Röportajın yayınlanmasının ardından Sezgin Keleş'in avukatı olduğunu söyleyen bir kişi bana ulaştı haberi çekmem yönünde tehdit etti. Keleş'in avukatı olduğunu iddia eden kişinin kullandığı hesaptan daha sonra Twitter'da tehdit edildim, hakarete uğradım. Keleş kendi yargılandığı davada da beni hedef gösterdi. Yargılandığı davadan 'basit cinsel saldırı' suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Haber yalan değil, iftira da değil. Taciz, kendisinin işlediği bir eylemdir. Ancak sürekli ifadeye çağrılıyorum, çalışmam engelleniyor. Bu sefer de hakkımda yakalama kararı çıkarıldı. Onun hakkındaki suç duyurum ise takipsizlikle sonuçlandı" dedi.

Editörümüz Gayıp, ifade işleminin ardından serbest bırakıldı.