22 Eylül 2024 Pazar

Eczacıbaşı direnişi İstanbul'a taşınacak

İşten çıkarılan 243 işçi sorunları çözülmediği takdirde direnişin çarşamba günü İstanbul'a taşıyacaklarını duyurdu. Eczacıbaşı'na ait her yeri direniş alanına çevireceklerini kaydeden Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, dayanışma çağrısı yaptı.

Balıkesir Balya'da bulunan Eczacıbaşı'na ait Esan Madencilik'te sendikalı oldukları için işten çıkarılan 243 maden işçisinin direnişi 8. gününde sürüyor. Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler iki gün önce maden sahasına araç giriş ve çıkışlarını kapatmış, direniş soğuğa rağmen gece-gündüz devam etmişti.

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, sorunun çözülmediği takdirde direnişi İstanbul'a taşıyacaklarını belirtti.

Direnişçi işçilerden biri ise şu ifadeleri kullandı: "Dün bir görüşme yaptık, bize hiçbir şey vermediler. Biz işi istedik, işin istenmeyeceğini söylediler. Buraya ilk günden beri sulhla çözmeye çalıştık. Artık sesimizi daha çok duyuracağız, birileri bize dönüş yapsın istiyoruz. Çarşamba sabahı İstanbul Kültür binası nünde olacağız. Eczacıbaşı Holding önünde, patronun evinin önünde olacağız. İstanbul halkından, gazetecilerden, sanatçılardın, işçinin yanında olan herkesten destek bekliyoruz."

Eylem "Direne direne kazanacağız", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi.