22 Eylül 2024 Pazar

Düş yolcuları Creil'de anıldı

Düş yolcuları için Fransa'da düzenlenen anmada, onların mücadelesine bağlı kalınacağının ve katliamın sorumlularından hesap sorulacağı kaydedildi. 

Fransa'nın Creil şehrinde Suruç'ta ölümsüzleşen 33'ler anıldı. Katliamın 7. yılında Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Atılım okurları Creil Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bir anma düzenledi. 

33 düş yolcusu şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, Suruç şehitlerinin mücadele hayatını anlatan "Gitmek" belgeselinin gösterimi yapıldı. 

"Suruç için adalet için herkes için adalet" pankartının asıldığı salonda Suruç şehitlerinin fotoğrafları yer aldı. 

Young Stuggle adına yapılan konuşmada, SGDF'nin "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasının daha sonra başka biçimlerde devam ettirildiği kaydedildi, "Dünyanın her tarafında olduğu gibi Avrupa'da da 33'lerin hesabı sorulacak" diye eklendi. 

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada Rojava devriminin 10. yılı kutlandı. Rojava devriminde ölümsüzleşenler ve Suruç şehitlerinin davasının yarım kalmayacağı kaydedilen konuşmada, katillerden hesap sorulacağı vurgulandı. 

Söz alan Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarından Can Tomul dava sürecine ilişkin bilgi verdi. Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenmesinin davada büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Tombul, "Patlama yerini gören kameraların patlama öncesi ve sonrasında beş saatlik bölümünün  silinmesi katliamın ardındaki gizli güçlerin devlet tarafından saklandığının göstergesi. Bu katliamla aslında Gezi'den Kobanê'ye yapılmak istenen devrim köprüsü hedeflendi" denildi.

Etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi.