20 Eylül 2024 Cuma

Duisburg'ta kadınlar kadın cinayetine tepki gösterdi

Duisburg'ta genç bir kadının ayrıldığı erkek tarafından katledilmesine tepki gösteren kadınlar, bu cinayetin münferit olmadığını vurguladı.

1 Ekim pazar günü Almanya'nın Duisburg kentinde 19 yaşında bir kadın ve bebeği ayrıldığı erkek tarafından katledildi. Kadın katili erkek, kadını ve bebeği arabayla ezip sonrasında işkenceye devam etti. Genç kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken bebek hayati tehlikesini koruyor.

4 Ekim'de Duisburg-Vierlinden'deki Franz-Lenze-Platz'da toplanan yaklaşık 200 kişi, katledilen 19 yaşındaki kadını anmak için bir araya geldi.

Katledilen tüm kadınların anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada katledilen genç kadın için bir anıt oluşturuldu.

Genç kadın örgütü ZORA adına yapılan konuşmada, "Birimiz bizden alındığında hepimiz yanıt veririz" dendi.

ZORA adına yapılan konuşma şöyle devam etti: "Her ne kadar medyada 'trajik bir kaza'dan söz edilse de, bu olayın bir cinayet, bir kadın cinayeti olduğu açıktır! Kadın cinayetleri, genellikle partner ya da eski partner tarafından işlenen cinayetlerdir. Çoğu zaman, bu vakada olduğu gibi, kadınlar ayrılmak istediğinde ya da ayrıldıktan sonra öldürülürler. Ancak bu kadın cinayeti münferit bir vaka değildir. Sadece Eylül 2023'te Almanya'da 19, tüm yıl boyunca ise 90'ın üzerinde kadın cinayeti işlendi."

Diğer konuşmacılar da "Artık hiçbirimiz korkmak zorunda kalmayana ve hiçbir kız kardeşimiz bizden alınmayana kadar sokaklara çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Anma boyunca "Jin, jiyan, azadi" sloganları atıldı.