20 Eylül 2024 Cuma

Duisburg'da ZORA ile dayanışma eylemi

Almanya'nın Duisburg kentinde ZORA ile dayanışma eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Duisburg kentinde Alman devletinin ZORA'ya yönelik saldırısı, "Baskılara karşı kadınlarımızın dayanışması" şiarıyla protesto edildi. Kadın örgütü ZORA ile dayanışma eyleminde, "Birlikte devletin her türlü saldırısından daha güçlüyüz, ZORA ve baskıdan etkilenen herkesle yan yana duruyoruz" mesajı verildi.

Eylemde ZORA adına yapılan konuşmada, "Almanya'nın Nazi geçmişinden ders almak istiyorsak, şu anda Filistin'de yaşanan soykırıma gözlerimizi kapatmamamız gerekiyor" denildi.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle adına yapılan konuşmada, Alman devletinin özellikle genç kadınları hedef aldığını çünkü onları protesto zincirinin zayıf bir parçası olarak gördüğünü, ancak kadınların her zaman daha güçlü çıktığını belirtti.

Yeni Kadın adına yapılan konuşmada da, ZORA'ya yapılan saldırı kınandı.

LGBTİ+ örgütü Pride Rebellion adına yapılan konuşmada ise, son yıllarda iklim aktivistlerine, antifaşistlere ve geçen hafta Duisburg'daki bir Filistin etkinliğine yapılan polis müdahalelerine dikkat çekti.

AGİF ve Antifaşist Almanların da katıldığı miting, baskıya, faşizme ve Siyonist İsrail devletine karşı sokaklara çıkma çağrısıyla sona erdi.