21 Eylül 2024 Cumartesi

Duisburg'da ölümsüzler anıldı

Ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Ivana Hoffman, Firat Newal ve Ahmet Şoreş Duisburg'da düzenlenen etkinlikte anıldı.

Almanya'nın Duisburg kentinde, sosyalist gençliğin çağrısıyla, 2015'te ölümsüzleşen enternasyonalist savaşçı Ivana Hoffmann ve ocak ayında ölümsüzleşen Özgür Namoğlu (Firat Newal) ve Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) anısına anma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan anma, MLKP adına yapılan konuşmayla devam etti. Öölümsüzleri anmanın önemine dikkat çekilen konuşmada, özellikle Avrupa'da ölümsüzleri anmanın, hayatlarını ve mücadelelerini anlatmanın güncel görevine dikkat çekildi, ölümsüzlere bakmanın aslında yeni insana, sosyalizme bakmak anlamına geldiğine değinildi. Ölümsüzleri anmanın lafzi değil eylemli olduğuna dikkat çekilirken, ölümsüzlerin devrettiği bayrak taşındığı sürece ölümsüzlerin kavgamızda yaşayabileceğinden söz edildi.

KGÖ adına yapılan konuşmada ise, özellikle toplumsal çelişkilerin kızıştığı dönemlerde ölümsüzlerin genç komünistlere örnek olduğuna değinildi. Onların mücadelelerinden öğrenerek yürümeye devam edildiği kaydedildi.

Sinevizyon gösterimiyle devam eden anmada, Özgür Namoğlu'nun annesi de oğlunun yazdığı bir mektubu okudu. Ardından Ivana Hoffmann'ın Rojava'ya gitmeden önce yoldaşlarına yazdığı son mektup da Almanca ve Türkçe okundu.  

Mektupların ardından anma, sloganlarla sona erdi.