16 Eylül 2024 Pazartesi

Duhoklu Hakim Lokman İstanbul'da katledildi

Duhoklu Hakim Lokman, İstanbul'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu belirterek, "Hakim Lokman, sadece anadilini konuştuğu için İstanbul'da 12 kişinin vahşi saldırısına uğrayıp kalbinden bıçaklanarak katledilmiştir" dedi.

İstanbul'da bu sabah Duhoklu Hakim Lokman isimli bir kişi bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. 12 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan Lokman, aldığı ağır yaralar nedeniyle hayatını kaybetti. Saldırıda Lokman'ın iki akrabasının da yaralandığı belirtiliyor.

Olayın ardından saldırganların kaçtığı, polisin cinayete ilişkin soruşturma başlattığı belirtildi. Lokman'ın ailesinin cenazeyi almak için Türkiye'ye geldiği öğrenildi. 45 yaşındaki, üç çocuk babası Lokman'ın Duhok'un Kelekçi kasabasında yaşadığı öğrenildi.

KOÇYİĞİT: LOKMAN, ANADİLİNİ KONUŞTUĞU İÇİN KATLEDİLDİ
Olayın nedenine ilişkin henüz net bir bilgiye ulaşılmazken, Hakim Lokman'a yönelik gerçekleşen saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu dile getiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, X platformundan bir açıklama yaptı. Koçyiğit açıklamasında "Duhoklu Kürt iş insanı Hekim Lokman, sadece anadilini konuştuğu için İstanbul'da 12 kişinin vahşi saldırısına uğrayıp kalbinden bıçaklanarak katledilmiştir" dedi.

İktidarın düşmanlaştırıcı politikalarına işaret eden Koçyiğit şu ifadeleri kullandı: "İktidarın Kürt düşmanlığına dayanan politikaları, bu tür nefret suçlarını doğrudan teşvik etmiş ve Kürtleri açık hedef haline getirmiştir! Kürtlerin eşit yurttaşlık ve anadil mücadelesi karşısında, bu ve benzeri cinayetleri gerçekleştirenlere sunulan cezasızlık, adaletin ne denli çürümüş olduğunu ve şiddetin körüklendiğini gözler önüne seriyor. Biz Kürtler, bulunduğumuz bütün kara parçalarında kimliğimize ve dilimize yönelik bu saldırı ve yok etme politikalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz! Bu zulmün son bulması için adalet ve eşitlik talebimizi haykırmaktan ve hesap sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz!"