19 Eylül 2024 Perşembe

DTK: Enfal Katliamı'nı 32. yılında lanetliyoruz

Diktatör Saddam Hüseyin tarafından gerçekleştirilen Enfal Katliamı'na ilişkin açıklama yapan DTK, "Enfal Katliamı'nı 32. yılında bir kez daha lanetliyoruz" dedi.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 32 yıl önce Irak'ta Saddam Hüseyin tarafından gerçekleştirilen Enfal Katliamı'na ilişkin açıklama yayınladı.
 
14 Nisan 1986 yılında diktatör Saddam Hüseyin'nin emriyle başlatılan ve 1989 yılına kadar aralıksız sürdürülen katliamda, 182 bin kişi katledildi ve toplu mezarlara gömüldü. Bu insanlık suçunun yarattığı tahribatlar günümüzde de varlığını sürdürmeye devam ediyor.
 
DTK, "Enfal katliamı sömürgeci devletlerin Kürt halkına karşı uyguladıkları katliam politikalarının ne ilki ne de sonuncusu oldu. Koçgiri, Ağrı, Zilan, Dersim, Maraş ve daha bir çok katliam uygulamalarının bir devamı olarak Kürt halkına karşı uygulanan stratejik bir yok etme planının tarihin değişik zamanlarında hayata geçirilmesiydi. Bu soykırımcı politika Qamişlo'da, Roboskî'de, Şengal'de, Kobani'de, Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Kerboran, Yüksekova'da, günümüzde de Afrin'de şehirlerin yakılıp yıkılması eşliğinde sürdürülmeye devam etmektedir" diye belirtti.
 
Bu soykırım ve katliam politikalarını emperyalistlerin desteğiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan DTK, uluslararası güçler işlenen bu savaş suçunun ortağı olduğunu ve savaş suçu işleyenlerin yargılanması gerektiğinin altını çizdi.
 
DTK, "Enfal Katliamı'nı 32. yılında bir kez daha lanetliyoruz. Yerel ve uluslararası tüm sorumlularının insanlık karşısında yargılanacaklarına ve hesap vereceklerine olan inancımızı sürdürerek, özgürlük ve kurtuluş mücadelemizi zaferle taçlandıracağız" dedi.