5 Ekim 2024 Cumartesi

DSG: Halkların 2021 Newrozunu kutluyoruz

DSG Genel Komutanlığı yayınladığı mesaj ile dünya halklarının Newroz Bayramı'nı kutlayarak "Özgürlük ateşinin her zamankinden daha fazla gürleşmesini umut ediyor ve Newroz'u büyük bir coşkuyla kutluyoruz" dedi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), yayınladığı mesaj ilehalkların Newroz Bayramı'nı kutladı. DSG Genel Komutanlığı, "21 Mart Newroz Bayramı ile başlayan özgürlük ateşi, IŞİD'in yok edilmesiyle tarihte benzersiz bir iz bırakarak başta Ortadoğu halkları olmak üzere bütün dünya halklarına armağan edilmiştir" dedi.

Açıklamada, "21 Mart Newroz Bayramı ile başlayan özgürlük ateşi, IŞİD'in yok edilmesiyle tarihte benzersiz bir iz bırakarak başta Ortadoğu halkları olmak üzere bütün dünya halklarına armağan edilmiştir. 23 Mart 2019'da YPG, YPJ ve DSG birliklerinin öncülüğünde ve uluslararası koalisyonun desteğiyle bütün insanlığın başına bela olan IŞİD çeteleri coğrafik açıdan yok edildi" diye belirtildi.

Kobanê direnişinin, benzersiz bir direnişle IŞİD'i yenerek insanlık tarihine adını yazdırdığına vurgu yapılan açıklamada, "Halifeliğin başkentiyle devam eden savaşlar 5 yıl içerisinde büyük bir mücadeleyi ortaya çıkardı. Bu savaş, 2019 yılında IŞİD çetelerinin son kalesi olan Baxoz'da devam etti. IŞİD çetelerini coğrafik açıdan yok eden birliklerimiz bu başarıyı bütün dünyaya armağan etti. On binlerce kişinin şehit düştüğü ve yaralandığı bu savaş kahramanlıkla devam ediyor. Birliklerimiz, binlerce IŞİD çete üyesi yakalayıp, çete ailelerini Özerk Yönetim'in kurduğu kamplara yerleştirerek kontrolü sağladı" diye kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Binlerce insanın içinde yaşadığı bu kamplar, bugün IŞİD çete üyelerinin yeniden örgütlenmesine zemim hazırlamakta. Bütün bu gelişmelere rağmen uluslararası güçler tutuklu IŞİD üyeleri için gerekli adımları atmadı. Bu durum bölgenin ve bütün insanlığın yeniden büyük tehlikeler altına girmesine neden oluyor.

"İşgalci Türk devleti, IŞİD ve benzer çete gruplarının yardımıyla Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrîn şehirlerini işgal etti. Türk devleti işgal ettiği bu bölgelerde halkın kültürüne saldırarak yok etmeye çalışıyor. İnsanlar bütün dünyanın gözü önünde vahşi bir şekilde katledildi. IŞİD yeniden toparlanmaya ve saldırılarını arttırmaya çalışıyor. IŞİD, yeniden toparlanmak için en büyük desteği Türk devletinden alıyor.

"Güçlerimizin 2019 yılında başlattığı operasyonlardan bu yana binlerce çete üyesi yakalandı. Bazı çete üyeleri işgalci Türk devletinden destek aldıklarını açıkça itiraf etti. Bütün dünya halklarının ve uluslararası güçlerin Türk devletinin IŞİD'e olan yardımlarına karşı ciddi bir tavır alması gerekir. Kendilerini hapishanelerde ve kamplarda tutuklu bulunan binlerce çete üyesinden sorumlu tutmalılar.  Bu zamana kadar yapılan ortak çalışmalar güvenliğin sağlanması için yeterli olmadı. Bütün güçlere sorumluluklarını daha kapsamlı ve planlı bir şekilde yerine getirme çağrısı yapıyoruz.

"2019 yılında IŞİD'e karşı kazandığımız zafer binlerce şehidimizin fedai ruhuyla elde edildi. Direnişi ile tarihi yeniden inşa eden şehitlerimizi saygıyla anıyor ve halkımıza saygılarımızı iletiyoruz. YPG, YPJ ve DSG birliklerimiz sadece Rojava'da değil aynı zamanda özgür bir Suriye'nin de garantisidir.

"Bütün dünya halklarının 2021 Newroz'unu kutluyor, özgürlük ateşinin her zamankinden daha fazla gürleşmesini umut ediyor ve Newroz'u büyük bir coşkuyla kutluyoruz."