18 Eylül 2024 Çarşamba

DSG Deyr ez Zor hamlesini yeniden başlattı

DSG, AKP/Saray rejiminin Efrin'e yönelik saldırıları nedeniyle durdurulan Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'ni yeniden başladığını duyurdu.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Deyr ez Zor kırsalında 9 Eylül'de IŞİD'e karşı başlatılan ve AKP/Saray rejiminin Efrin'e yönelik saldırıları nedeniyle durdurulan Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'ni yeniden başladığını duyurdu.
 
DSG konuya ilişkin Deyr ez Zor'da basın toplantısı düzenledi. Açıklamada Fırat'ın doğusunda IŞİD'e karşı Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin yeniden başlatıldığı duyuruldu.
 
Cizre'nin Fırtınası Hamlesi sözcüsü Lilwa Ebdullah ve Deyr ez Zor Askeri Meclisi Komutanı Ehmed Ebu Xewla tarafından yapılan açıklama, "Demokratik Suriye Güçleri'nin bir parçası olan Deyr ez Zor Askeri Meclisi olarak; Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'ni tamamlama kararı aldığımızı duyuruyoruz. Suriye halkı ve insanlık adına IŞİD terörüne karşı savaşacağız" denildi.
 
HAZIRLIKLAR EN ÜST SEVİYEDE
 
IŞİD çetelerinin bölge huzurunu hedef almak için Irak sınırında kimi bölgelere yerleştiğini, IŞİD'in bu şekilde bölgedeki varlığını arttırmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, "Son süreçte IŞİD çeteleri bulundukları yerlerden tekrar saldırmaya başlamıştır. Bu işgal girişimlerine karşı Deyr ez Zor Askeri Meclisi olarak, kalan yerleri de IŞİD varlığından temizleyeceğimizi duyuruyoruz. Bu amaçla güçlerimizin hazırlıkları en üst seviyededir" diye kaydedildi.
 
IRAK ORDUSU DESTEK VERECEK
 
Açıklamada, "Savaşçılarımız bu aşamada Deyr ez Zor'un doğusundaki tüm alanları özgürleştirecek ve Irak-Suriye sınırını IŞİD terörü tehlikesinden kurtaracaktır. Hamlenin son aşamasında Irak ordusu da güçlerimize destek sunacaktır. Amacımız bölgeyi IŞİD çetelerinden temizlemek ve demokratik bir Suriye inşa etmektir" diye belirtildi.