19 Eylül 2024 Perşembe

DSG: Cizre'nin Fırtınası Hamlesi durduruldu

Fırat'ın doğusunda IŞİD çetelerine karşı sürdürülen Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin AKP/Saray rejiminin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları nedeniyle geçici süreliğine durdurulduğu açıklandı.
Cizre'nin Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lîlwa Ebdullah, Fırat'ın doğusunda Deyr ez Zor kırsalında 9 Eylül'de DSG savaşçıları öncülüğünde IŞİD çetelerine karşı başlatılan hamlenin durdurulmasına ilişkin ANHA'ya konuştu. Lîlwa, hamlenin işgalci Türk devletinin Efrîn'e yönelik barbarca saldırıları nedeniyle geçici bir süreliğine durdurulduğunu belirtti.
 
Bölgenin en ön mevzilerinde IŞİD çeteleri ve DSG savaşçıları arasındaki çatışmaların durma noktasına geldiğini belirten Lîlwa, "IŞİD ile mücadelenin aksamaya başlamasının tek nedeni işgalci Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarıdır. Fırat'ın doğusundaki güçlerimizin Çağın Direnişi'ne katılmak için bölgeden çekilmesi buradaki operasyonların durmasındaki ana etken oldu. Bu bölgedeki çeteler halen Fırat'ın doğusundaki küçük bir alanda çemberde tutuluyor. Çeteler ara ara DSG güçlerinin noktalarına saldırılar gerçekleştiriyor. Buradaki güçlerimiz çetelerin saldırılarına cevap veriyor" dedi.
 
AKP/Saray rejiminin Efrîn'e yönelik saldırıları ile IŞİD çetelerine hizmet ettiğini belirten Lîlwa Ebdullah, "Türk devleti zaten bu saldırıları ile IŞİD'in Suriye'deki ömrünü uzatmak istiyor. Bu fırsattan yararlanan IŞİD çeteleri noktalarımıza saldırmaya başladı. Güçlerimiz de sivilleri güvenliği için üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor" diye konuştu.
 
DSG'nin Umer petrol yatağını rejim güçleri ve Rusya'ya teslim ettiğine ilişkin iddialara ilişkin ise Lilwa Ebdullah "Şehitlerimizin direniş ve fedakarlığı sayesinde kurtarılan alanları asla terk etmeyecek ve kimseye bırakmayacağız" diye kaydetti.