21 Eylül 2024 Cumartesi

Dresden Üniversitesi'nde Adil Demirci ve siyasi tutsaklar için eylem

Dresden Protestan Sosyal Hizmetler Üniversitesi'nde öğrenciler Adil Demirci ve açlık grevindeki tutsaklarla dayanışma eylemi yaptı.
Dresden Protestan Sosyal Hizmetler Üniversitesi'nde Öğrenci Meclisi Adil Demirci ve açlık grevindeki tutsaklarla dayanışma eylemi yaptı. Kurulan enformasyon standında Adil Demirci için kartpostallar hazırlandı ve fotoğraf sergisi açıldı.
 
Dresden Üniversitesi öğrencilerinin Adil Demirci için yazdığı mektupta Türkiye'de hapishanelerinde bulunan tüm siyasi tutsaklara özgürlük talebini dile getirdi. Mektupta "Dayanışma bizim için önemli bir silahtır. Diğer öğrencilerle, kadınlarla, LGBTQ'larla, işçilerle, tutsaklarla, işsizlerle, mültecilerle, engellilerle, tüm dışlananlarla, oturum hakkı olmayanlarla, evsizlerle dayanışma, sermayenin çıkarları için işleyen bu çarkta yaşam hakkı alınan tüm insanlarla dayanışma bizim için önemli" denildi.
 
Mektubun devamında şu ifadelere yer verildi:
"Dünyanın dört bir tarafında eşitlik, özgürlük için baskılara karşı mücadele edenler çoğunlukta ve daha da güçleniyoruz. Fransa'da sarı yelekliler, Almanya'da karakolda katledilen Oury Jalloh için ırkçılığa karşı mücadele edenlere, Suriye ve Kürdistan'da yeni bir dünya için mücadele eden kadınlar, dünyanın dört bir tarafında insanlar daha iyi bir gelecek için mücadele ediyor."