21 Eylül 2024 Cumartesi

Dr. Mehmet Ulusoy koronadan yaşamını yitirdi

İstanbul Tabip Odası, üyeleri İstanbul Özel Meltem Hastanesi mikrobiyoloji uzmanı Dr. Mehmet Ulusoy'un koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Özel Meltem Hastanesi mikrobiyoloji uzmanı, İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Mehmet Ulusoy'un koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan'da yaptığı açıklamada 601 sağlık çalışanının Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Koca'nın açıklama yaptığı gün İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü 67 yaşındaki Cemil Taşçıoğlu, açıklamadan 1 gün sonra ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Feriha Öz yaşamını yitirmişti. Son olarak da İstanbul'da bir özel hastanede çalışan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nurettin Mutluergil'in koronadan yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

TTB ve sağlık örgütleri, virüs nedeniyle sağlık emekçilerinin risk nedeniyle ilk grupta olduğunu belirterek, kişisel korunma ekipmanlarının sağlanması ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.