21 Eylül 2024 Cumartesi

Dört ülkenin dışişleri bakanları Moskova'da görüşecek

Rusya'nın gözetiminde Türkiye, İran, Suriye görüşmeleri yarın Moskova'da yapılacak. Görüşme öncesi İran ve Suriye heyeti bugün bir araya geldi.

Mart ayında yapılması planlanan "teknik nedenlerle" ertelendiği açıklanan Suriye, Rusya, İran, Türkiye dışişleri bakanlar toplantısı yarın Moskova'da yapılacak.

4 Nisan'da Moskova'da yapılması planlanan dörtlü toplantı öncesi, Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Dr. Ayman Susan ile İran Dışişleri Bakanı Özel Siyasi İşlerden Sorumlu Kıdemli Yardımcısı Ali Asghar Khaji ve beraberindeki heyet Moskova'da bir araya geldi.

İki ülke heyet görüşmesinde, Dışişleri bakan yardımcılarının yarın yapacağı dörtlü zirve konularının ele alındığı basına yansıdı. Suriye heyetinden basına "Suriye'nin egemenliğine, birliğine ve toprak bütünlüğüne saygının vurgulanması ve Suriye topraklarındaki yasadışı Türk varlığının sona erdirilmesi konusunda görüşlerin aynı olduğu" bilgisi yansıdı.

Suriye Dışişleri Bakanı Ayman Susan toplantı öncesi SANA'ya yaptığı değerlendirmelerde Suriye heyetinin gündeminde, "Suriye topraklarındaki Türk askeri varlığının sona erdirilmesi, terörle mücadele ve Suriye'nin iç işlerine müdahale" konuları olduğuna dikkat çekmişti.