16 Eylül 2024 Pazartesi

Doğa talanına karşı çıkan köylülere silahlı saldırı: 1 köylü katledildi

Cankurtaran'da orman turizmi adı altında ormanlık alanın katledileceğini söyleyerek itiraz eden köylülere şirketle bağlantılı Muhammet Ustabaş silahla saldırdı. Bir kişi yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı.

Artvin Cankurtaran'da orman parkı projesi için iş makineleri ormanlık alana girince köylüler kesim ekibine müdahale etti. Ormanlarının kesilmesini istemediklerini, buna izin vermeyeceklerini ifade köylüler iş makinelerine engel olmaya kalkınca şirketle bağlantılı Muhammet Ustabaş köylülere silahla saldırdı.

Sendika.org'ta yer alana habere göre saldırıda üç kişi yaralandı. Hopa Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürerken yaralananlardan Reşit Kibar, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

NE OLMUŞTU?
Artvin Cankurtaran mevkiinde doğa turizmi adı altında orman parkı projesi için ihale yapıldı. Köylüler doğa turizmi adı altında ormanın talan edileceğini açıklayıp projeye karşı gerekirse nöbet de tutacaklarını ifade etmişlerdi. Köylülerin bir endişesi de ihaleyi alan grubun daha önce taş ocağı ihalesi aldığını, ancak o projenin direnişle engellendiğini, orman parkı denilerek başlanarak köyde taş ocağının da kurulması.

Köylüler 9 Ağustos'ta projeye karşı bilgilendirme toplantısı yapıp projeye geçit vermeme kararı almışlardı.