6 Ekim 2024 Pazar

DKP/BÖG ve DKP/Birlik: Yılmazkaya ve Dörtleri anıyoruz

DKP/BÖG ve DKP/Birlik, Devrimci Karargah Merkez Komuta üyesi Orhan Yılmazkaya ile Rojava'da ölümsüzleşen Özge Bali (İdil Güler), Asiye Özlahlan (Zahide Rosa Suk), Cenk Kılagöz (Cömert Nazif Efe) ve Yusufbaş Akay'ı (Cihan Efe) andı.

DKP/BÖG ve DKP/Birlik, 2009 yılında İstanbul Bostancı'da evine yapılan baskın sırasında polisle çatışarak ölümsüzleşen Devrimci Karargah Merkez Komuta üyesi Orhan Yılmazkaya ile 2017 yılında Rojava'da ölümsüzleşen Özge Bali (İdil Güler), Asiye Özlahlan (Zahide Rosa Suk), Cenk Kılagöz (Cömert Nazif Efe) ve Yusufbaş Akay'ı (Cihan Efe) andı.

DKP/BÖG: BOSTANCI'DAN DAR AZZA'YA DEVRİMCİ FEDA KUŞAĞI FAŞİZMİ YIKACAK
DKP/BÖG, Orhan Yılmazkaya, İdil Güler, Cömert Nazif Efe, Cihan Efe, Zahide Rosa Suk'un şehadetlerinin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "27 Nisan 2009 tarihinde İstanbul Bostancı'da Türkiye egemenlerini şaşkına çeviren bir devrimci pratikle hem devrimci geleneğin hem de devrimci geleceğin devrimci mirası olarak ölümsüzleşen komutan Orhan Yılmazkaya teslim olmayan bir devrimci feda kuşağının mütevazı gücüyle destanlaşan militan örneklerinden birini 6 saati aşan direnişiyle sergiledi" denildi.

"Faşizmin korkulu rüyası yeni Orhanlar olmak için yola düşen Özge, Yusuf, Asiye, Cenk yoldaşlar Dar Azza'da faşist Türk ordusuna ve beslediği çetelere karşı sıkılmadık kurşun kalmayana dek kahramanca çarpışarak omuz omuza, sırt sırta göğü fethe çıktı" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Partimiz DKP/BÖG 2. Kongresi ile önüne koyduğu Ulaş'laşma hamlesinde manifestosunu Orhan Yılmazkaya'nın belirlediği mimarlığını İdil, Cömert, Zahide, Cihan yoldaşların yaptığı zafere doğru yürüyüşte birleşik devrim mevzilerinden faşizmi yıkmak, özgürlüğü kazanmak için ilerliyor. Bostancı'dan Dar Azza'ya teslim olmayan devrimci feda kuşağı kazanacak, birleşik devrim kazanacak!"

DKP/BİRLİK: YILMAZKAYA VE DÖRTLERİ ANIYORUZ
DKP/Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Orhan Yılmazkaya, yanan bir gökyüzünde uçmayı da kırık bir sandalyede oturmayı da iyi biliyordu. Bu sayede 'hiçbir yerdeydi' ve bu sayede 'her yerdeydi'. Ve yine bu sayede, herkesin tırnak kemirdiği, ne yapacağını veya ne olacağını bilmediği, birçoğunun yelken indirdiği bir aralıkta, Nisan ayında, devrimci bir kopuşun ilk işaret fişeğini ateşleyebildi; sahnede dönen oyunu bozabildi. Belki bilerek, belki bilmeyerek ama kesinlikle isteyerek, Nisan'dan Haziran'a; Haziran'dan Rojava'ya bir köprü inşa etti" denildi.

"Yıl 2017. Günlerden, yine bir 27 Nisan, Dörtler; Meryem Güler Müfrezesi, Yılmazkaya'nın inşa ettiği o köprüden geçmiş; başlattığı o devrimci kopuş atağının bir halkası olmuşlardır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Dörtler, 2017 referandumunda Hayır kampanyalarının yapıldığı bir aralıkta hileyle kazanılmış seçime karşı az-çok kitlelerin sokakta olduğu bir aralıkta; solun, değil önden gitmek, 'kitle şakşakçılığı' yaptığı bir aralıkta, oyunu bozmaya cüret etmişlerdir. İdlib'de, düşman hattının tam içinde, TC'nin besleme çeteleriyle son kurşuna kadar çatışmış, 'feda kuşağının' bir devamcısı olmuşlardır."

Açıklamanın sonunda, "Bu bağlamda, her komünar da Dörtler'in ve Yılmazkaya'nın ruhunu, iradesini, cüretini ve oyunu bozma kararlılığını küfesinde taşımakla yükümlüdür" mesajı verildi.