20 Eylül 2024 Cuma

DKH: Alevi düşmanı faşist cepheye karşı HDP'de birleşelim

24 Haziran seçimlerine ilişkin tutumlarını açıklayan Devrimci Kızılbaşlar Hareketi, "Alevi düşmanı faşist cepheye karşı HDP'de birleşelim" dedi.
Devrimci Kızılbaşlar Hareketi (DKH), 24 Haziran seçimlerine ilişkin "Alevi düşmanı faşist cepheye karşı HDP'de birleşelim" başlıklı yazılı açıklama yayınladı.
 
'AKP-MHP IRKÇI CEPHESİ SOYKIRIMCIDIR'
 
24 Haziran seçimlerinin emekçiler, ezilenler açısından çok önemli olduğu ifade edilen açıklamada, "AKP-MHP ırkçı mezhepçi faşist cephesi bu topraklarda yaşayan başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen inanç, kimlik ve cinsiyetlere olduğu kadar biz Kızılbaş Aleviler için de soykırımcıdır" dedi.
 
'AKP-MHP İKTİDARI İNANÇ ASİMİLASYONCUDUR'
 
Alevilerin, Saray rejiminin tekçi zihniyeti ve diğer düzen partilerinin faşist dinci gerici zihniyetinin tehditlerine ve saldırılarına maruz kaldığını vurgulanan açıklamada, "Evlerimiz işaretlendi kurum temsilcilerimiz tutuklandı. İnancımız yok sayıldı. AKP-MHP iktidarı inanç soykırımcısı ve asimilasyoncudur" diye belirtildi.
 
AKP iktidarı 16 yıllık iktidarı boyunca milyonlarca Alevi Kızılbaşın eşit yurttaşlık talebini görmezden geldiğini, Alevilerin tüm taleplerine kulak tıkadığını, ancak 24 Haziran seçimi öncesi seçim beyannamelerine cemevlerine yasal statü vereceklerini söyleyerek Alevilerin ağızlarına bir parmak bal çalmak istendiğini kaydedilen açıklamada, "Bu tuzağa düşecek olan Kızılbaş Aleviler değil Cem Vakfı gibi yol düşkünleridir" denildi.
 
'CHP ALEVİLERİN TEMSİLCİSİ OLAMAZ'
 
Devrimci Kızılbaşlar Hareketi, "Diğer taraftan yıllardır milyonlarca Alevinin oylarıyla meclise girmeyi başaran kendini sosyal demokrat olarak nitelendiren CHP tercihini Sivas'ta Madımakta katledilen canlarımızın sorumlularından olan ve Sivas için katliam değil diyenlerle, 90'lı yıllarda onbinlerce faili meçhulun sorumlusu olan Yezitlerle ittifak kurdu. Bir önceki seçimde de Sivas katliamına alkış tutan birini Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren CHP ne Alevilerin temsilcisidir ne de ilericidir. Biz Alevilere iki sağ cepheninde asimilasyon inkar ve katliam getireceği ortadadır" diye belirtti.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Diğer tarafta ise ezilenlerin, yok sayılanların umudu olan tüm baskı ve tutuklamalara rağmen özgürlük demokrasi mücadelesini bırakmayan ülkemizin demokratikleşmesi için bedel ödeyen ve cezaevlerinde onurluca direnen, Türkiye ve Kürdistan halklarının oluşturduğu Halkların Demokratik Partisi durmaktadır.
 
EŞİT YURTTAŞLIK HAKKINI SAVUNABİLECEK TEK ALTERNATİF HDP'DİR
 
"Biz Kızılbaş Alevilerin inancımızı özgür bir şekilde yaşayacağımız  ve kimliğimizin anayasal güvence altına alınması ancak demokrasi içinde mümkündür. Bu da ancak Türkiyenin demokratikleşmesi ile mümkündür. Halkalarımızın Mecliste inançlarını, dinlerini, dillerini özgürce ifade edilebilecek ve anasayal güvence ile eşit yurttaşlık hakkını savunabilecek tek alternatif HDP'dir.
 
"Saray rejimi ve diğer düzen partileri olduğu müddetçe biz Kızılbaş Aleviler inanç ve kimlik soykırımana uğramaya devam edeceğiz. Bu açıdan Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesi biz Alevilerin en temel önceliği olmak zorundadır.
 
"Bu sebeple 24 Haziran seçimlerine giderken Devrimci Kızılbaşlar olarak canlarımızla müsahip kurumlarımızla ve dostlarımızla birlikte seçimde HDP de birleşmeli sokaktada sandıktada birlikte hareket etmeliyiz.
 
24 Haziran'da faşizmi ve gericiliği sandığa gömmeliyiz. Onur ve özgürlük isyanında Gezi'de katledilen canlarımız için, Okmeydanı'nda Cemevinde polis tarafından öldürülen Uğur Kurt için, Kobanili çocuklara oyuncak götürmek isterken Suruçta katledilen 33 düş yolcusu için, Ankara'da ellerinde barış pankartıyla katledilen 103 canımızın katillerinden hesap sormak için 1 oy Demirtaş'a 1 oy HDP'ye.