4 Ekim 2024 Cuma

Diyarbakır'da tutuklananlar serbest bırakılsın

Diyarbakır'da tutuklanan 13 sendikacı ve siyasetçinin serbest bırakılmasını talep eden KESK İstanbul Şubeler Platformu, tutuklamaları "FETÖ taktiği" olarak değerlendirdi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Diyarbakır'da çoğunluğu siyasetçi ve sendika üyelerinden oluşan 13 kişinin tutuklanmasına ilişkin Eğitim-Sen 3 No'lu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Açıklama yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Eş Sözcüsü Abuzer Aslan, iktidarın politikalarının halkta karşılık bulmadığını, bu nedenle baskı ve şiddeti arttırdığını belirtti. İktidarın baskı ve zor aygıtları ile varlığını sürdürmeye çalıştığını dile getiren Aslan, Türkiye'de hukuksuzlukların her geçen gün arttığını dile getirdi. Aslan, 13 siyasetçi ve sendikacının tutuklanmasının da bunun kanıtı olduğunu vurguladı. Tutuklanan kişilerin siyasal ve sendikal çalışmalar yürüttüğünün altını çizen Aslan, "Bu arkadaşlarımızı aynı torbaya koyarak gözaltı ve soruşturma yapmak 'FETÖ taktiği'nden başka bir şey değildir. Biz emek ve demokrasi bileşenleri bu yöntemleri çok gördük. Bu yöntemlerle emek ve demokrasi güçlerinin yıldırılamayacağını herkesin bilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Tutuklananların derhal serbest bırakılması gerektiğini belirten Aslan, "Halkın bu politikaları onaylamadığı, halkta karşılığının olmadığı bilinmelidir. Demokratik eylemler, basın açıklamaları suç olarak kabul edilemez. Bilinmelidir ki bu yönelimler ve zulmünüz devam edemez. Üyelerimizin hırpalanmasına, suçlanmasına, geleceklerinin heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.