4 Ekim 2024 Cuma

Diyarbakır'da 'tecride son, yaşam için adalet' yürüyüşüne polis engeli

DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile HDP milletvekilleri, Diyarbakır'da 15 Şubat uluslararası komplosunu protesto etmek amacıyla gerçekleştirmek istenen yürüyüşün engellenmesi üzerine oturma eylemi başlattı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), "Herkes için adalet" kampanyası kapsamında "Tecride son, yaşam için adalet" sloganıyla DBP Genel Merkezi önünden Barış Anneleri Meclisi binasına yürüyüş düzenlemek istedi.

Sabah saatlerinden itibaren DBP Genel Merkezi zırhlı araçlar ve yüzlerce polisle ablukaya alındı.

Yürüyüşe geçen DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile HDP milletvekillerinin de içinde bulunduğu grup, polis tarafından engellendi.

POLİSİN TAVRI PROTESTO EDİLDİ
HDP Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki polislerin içinden açıklama yapmak istedi. Bu sırada polis, sireni çalıştırarak Tiryaki'nin sesinin duyulmasını engellemeye çalıştı. Basının görüntü almak istemesi ise polis kalkanlarıyla engellendi. Bu sırada zor da olsa sesini ulaştıran Tiryaki, "Bizi ablukaya alıp arkadaşlarımız ve basın danışmanlarımızı yanımıza gelmesine izin vermiyorlar. Basın açıklaması yapmamıza engelleyenlerin bu tavrını protesto ediyoruz. Basını susturanları ve milletvekillerini susturanları protesto ediyoruz. Demokratik basın açıklamamızı susturamayacaklar. Demokrasi düşmanı polisleri protesto ediyoruz" dedi.

Bunun üzerine milletvekilleri 30 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. 

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'
Polis ablukasının dışında kalan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise "Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Hangi alanda olursa olsun bu zulme karşı başımızı eğmeyeceğiz. Bu yaşanan zulme karşı sessiz kalmayacağız, bu faşizmi yıkacağız" dedi. 

Yapılan oturma eyleminde HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Nuran İmir, Remziye Tosun, Dersim Dağ, Pero Dündar, Rüştü Tiryaki, Ayşe Sürücü, Gülistan Koçyiğit, Semra Güzel ile DBP Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda milletvekili Saliha Aydeniz ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır yer aldı.