22 Eylül 2024 Pazar

Diyarbakır'da KHK'lilerin eylemi sürüyor

KESK Amed Şubeler Platformu, 35'inci maddenin kaldırılmasını bir kez daha talep ederek, "İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) iptal edilmesi ve kamu kurumlarında ihraçlara olanak sağlayan 375 Sayılı KHK'ye eklenen geçici 35'inci maddenin kaldırılmasına ilişkin Yenişehir İlçesinde bulunan Hazal Park'ta açıklama yaptı. "KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eyleme demokratik kitle örgüleri de destek verdi.

Açıklama sırasında sık sık "Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Öğüt, 2016 askeri kalkışma sonrası ülkede neredeyse soruşturma, kovuşturma, baskı ve sindirme teşebbüslerine muhatap olmayan bir muhalifin kalmadığını hatırlatarak, "6 yıldır emek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının fiili meşru mücadele yöntemi olan miting ve basın açıklamaları çeşitli gerekçeler gösterilerek engellenmektedir. Siyasi iktidar, ülkede kamu emekçilerinin ekonomik ve demokratik haklarını savunan, emek mücadelesi veren KESK'i, kriminalize etmek için her türlü hukuksuzluğu pervasızca uygulamaktadır" diye belirtti.

"Biz KESK'liler tarihimizden aldığımız mirasın bilinci ve kararlılığıyla askeri darbelerin karanlığını yırtarak bugünlere kadar geldik" diyen Öğüt, bütün kuşatma ve engellemelere karşı kardeşliğin dünyasını inşa edip onurlu bir gelecek mücadelesini vermeye devam edeceklerini söyledi. Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı olan OHAL Komisyonun lağvedilmesi gerektiğinin vurgulayan Öğüt, şöyle devam etti: "Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler.  İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz."