4 Ekim 2024 Cuma

Diyarbakır'da inşaat için binlerce ağaç kesildi

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde villa ve süper market zinciri yapımı için 140 dönümlük arazide binlerce ağaç katledildi. 

İktidarın rant odakları politikaları nedeniyle doğa katliamı sürüyor. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe semtindeki 140 dönümlük arazide bulunan ağaçlar süper market zincirinin yapımı için katledildi. 

Bir yapı firması tarafından satın alınan arazide, villa tipi evler ve bir süper market zincirine ati yapı yapılabilmesi için gerekli izinlerin ise kayyum ile gasp edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden imar izni alındı. Bölge, Yenişehir Belediyesi kayyumu ve ilçe kaymakamı tarafından ziyaret edildi. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, 140 dönümlük arazide yıllardır bağ ve bahçe ekimi yaparak geçimini sağlayan halkın tapuları bulunmazken; arazinin el değiştiren hak sahipleri, köylerinden göç ederek buraya yerleşen halka 30 ila 50 bin TL arası ücret ödedi. 

BİNLERCE AĞAÇ KESİLDİ
Bölge halkı kendilerine ödeme yapılmasıyla araziyi terk ederken, arazideki binlerce çınar, söğüt ve meyve ağacı kesildi. 

ALANI TERK ETMELERİ İÇİN BÖLGE HALKINA BASKI
Öte yandan, bölge halkı cüzi miktarlar karşılığında alanı terk etmeleri yönünde baskı görüyor.