4 Ekim 2024 Cuma

Diyarbakır'da engellere rağmen açlık grevi direnişi selamlandı

Diyarbakır'da tecrit ve açlık grevine dikkat çekmek amacıyla yapılmak istenen eyleme polis izin vermeyince, oturma eylemi yapıldı. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit protesto etmek ve hak ihlallerinin sonlandırılması amacıyla cezaevlerinde 27 Kasım 2020'de başlatılan açlık grevi eylemi 83'üncü gününde devam ediyor. 

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), tecrit ve açlık grevine dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı'nda ki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, açıklama yapmak isteyen grubun parka girmesine izin vermedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticilerinin de katıldığı açıklamanın engellenmesi üzerine,  polis ablukasında oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylemde, "Bijî berxwedana zindanan" sloganı açlık grevi selamlandı.