7 Ekim 2024 Pazartesi

Diyarbakır merkezli operasyon: 100'den fazla eve jandarma baskını

Diyarbakır'da başlatılan soruşturma kapsamında, 5 kent ve ilçelerde 100'ü aşkın eve baskın düzenlendi. Çoğu Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı köyler olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da, "örgüte finans sağladıkları" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 105 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararla birlikte Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Adana ve Aydın kentlerinde bu sabah saatlerinde 100'ü aşkın eve askerlerce baskın düzenlendi.

Ev baskınlarının çoğu Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin köylerine yapıldı. Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe (Helhel) ve Lice'ye bağlı Ortaç (Nenyas) mahallelerine sabah saatlerinde asker tarafından baskınlar düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda evde arama yapıldığı, evlerdeki eşyaların dağıtıldığı ve bazı köylülerin darp edildiği belirtildi. İki köyde, Hasıl Tekin, Cevdet Tekin, Yahya Tekin, Önder Yıldırım, Yusuf Yıldırım, Mustafa Toprak, Metin Çakır, Nevzet Demirhan, Vedat Çakır, Sedat Çakır, Vedat Çakır, Metin Çakır ve Şemsettin Çakır'ın işkenceyle gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanların Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü belirtildi.