20 Eylül 2024 Cuma

DİSK'ten ITUC ve ETUC'a Kanber Saygılı'yla dayanışma çağrısı

Gözaltındaki Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın derhal serbest bırakılması taleplerine destek vermeleri için DİSK Genel Sekreteri Görgün, ITUC ve ETUC'a bir mektup yolladı. 

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Luc Triangle ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreteri Esther Lynch'e bir mektup yolladı. Görgülü, 9 Mart sabahı evine yönelik baskınla, işkenceyle gözaltına alınan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın derhal serbest bırakılması taleplerine destek amacıyla Çalışma Bakanlığı'na bir mektup yazmalarını istedi. 

Saygılı'nın evinin kapısının kırıldığına, ailesinin ve kendisinin darp edildiğini, darp sonucu Saygılı'nın bacağının yaralandığını belirten Görgün, soruşturma dosyasındaki gizlilik nedeniyle gözaltı gerekçesinin öğrenilemediğini ifade etti. 

Görgün, "Kanber Saygılı, uzun süredir verdiği mücadeleyle tanınan önemli bir sendika lideri. Tersanelerde güvencesiz çalışma koşulları ve iş cinayetlerine karşı mücadele yürütüyor" dedi. 

Tersanelerde iş cinayetleri ve iş kazalarının yoğun yaşandığını kaydeden Görgün, "Limter-iş sendikası bu konuları aktif olarak ele alıyor. Türkiye'de sendikacılara yönelik tutuklamalara, gözaltılar uygulanıyor" ktarımı yaptı. 

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın derhal serbest bırakılmasını istediklerini hatırlatan Görgün, İTUC ve ETUC genel sekreterlerinden şu talepte bulundu: "Bu baskı ve tehditlerin işçi hareketini yıldaramayacağına inanıyoruz. Talebimizin desteklenmesi amacıyla Çalışma Bakanlığı'na yazı yazılması konusunda yardımlarınızı rica ederiz. Kanber Saygılı'nın derhal serbest bırakılsın."