22 Eylül 2024 Pazar

DİSK'ten Bekaert grevine ziyaret

DİSK yöneticileri Bekaert grevinin 4. gününde işçileri ziyaret etti. Grev yasaklarının tanınmayacağının altını çizildiği eylemde, mücadelenin süreceği belirtildi.

Grev yasağını grevle yok sayan Bekaert işçilerinin direnişi 4. gününde. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun katılımıyla Kocaeli'de fabrika önünde direnen Bekaert işçilerini ziyaret etti.

"Grev hakkı engellenemez. Bekaert işçisi yalnız değildir" yazılı pankart ve "Bekaert işçisi yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız", "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla grev alanına gelen DİSK yönetimi, direnişteki işçiler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

İlk olarak söz alan Serdaroğlu, işçi sınıfının bugüne dek Anayasa'yı çiğneyenlerin karşısında olduğunu belirtti. İşçilerin tek adam kararını yok saydığını hatırlatan Serdaroğlu, "Tanımadık, tanımıyoruz, tanımayacağız" dedi.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Grev sözcüsü" önlüğüyle çekildiği fotoğrafı hatırlattı ve şöyle devam etti: "Bugün grevleri yasaklamaya yemin etmişler. Hem de aynı zamanda grevleri yasaklamakla övünüyorlar. Bütün o sermaye temsilcilerine, yerli ve yabancı temsilcilere her konuşmada ‘gelin siz burada örgütlenin, burada zaten sendika falan yok, grevleri de anında yasaklıyoruz'  diye övüne övüne anlatıyorlar."

"Burada çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için, emeğine ekmeğine sahip çıkmak için en temel yasal ve anayasal hakkına sahip çıkmak için greve çıkan, grev halaylarını kuran sınıf kardeşlerimizin yanındayız" diyen Çerkezoğlu, milyonlarca işçinin en temel meselesinin geçim, aş ve iş olduğunu kaydetti.

Çerkezoğlu, "Bugün Türkiye'de her şey ama her şey işçilerin sendikalaşmasının önünde engel. Bugün Türkiye'de her şey başta toplu sözleşme ve grev hakkı olmak üzere sendikal haklarımızın kullanımının önünde engel" ifadelerini kullandı.

"Padişahın kölesi olmayacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "İnadına sendika inadına DİSK" sloganlarıyla eylem sona erdi.